Strawberry picking at Keilor

Tadi pegi strawberry picking. dekat2 sini je. drive dalam 30minit kot. saje je nak bawak anak jalan2..

[tukang kutip berjaya :) ]

ok je best jugak la. strawberi pon banyak lagi yang boleh dipetik.

yang xbestnya tadi ada tragedi sikit. bukan kat kami. tapi kat family kawan yang kebetulan pegi sekali. dek kerana owner ladang yang bengis. kawan tu pon lama2 hilang sabar. adehh..

apa pon tu mmg 1st and last la kot kami pi situ. hehe serik. sebab pakcik owner ladang tu mmg garang tak tentu pasal sikit.
[hehhee ternampak benda ni dilangit masa dalam kereta. I love you too hehhehe]

untuk kami, kami puas hati la. sebab sufia pon dah besar. dah paham petik strawberi tu best. hehe..and die pon banyak tolong petik tadi. xmacam masa pegi sebelum2 ni. asek nak bad mood saje. huhuhu

[owh bukan2, ni bukan kasut yang kami beli. kasut ni hanyalah selipar b*d* cap clarks yang aku ada beli tempoh hari. time tu aku beli 15dolar je. hehe sebab penutupan kedai. kat sini dia masih jual harga 49 lagi. harga sale kononnya hehe]

pastu lepas petik strawberi kami jenjalan gi shopping mall lak. rasanya lama giler dah tak kuar bershopping. selalu kuar gak tapi cuci mata je. ekekkee..tadi kami berjalan dapatlah aku kasut sepasang, belikan mak mentua kasut sepasang and kasut sufia sepasang. ayahnya tak dapat kasut sebab baru aritu beli kasut bola yang harganya lagi mahal dari jumlah kasut kitorang bertiga nih. huhuhuhu xpelah, penat dia keje tu. kenala reward diri sendiri ;)

***ok nak buat keje uols :)

2 comments

Rose Azadir December 9, 2013 at 6:49 PM

Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com

DiLLaiLa December 10, 2013 at 12:06 PM

wsalam, terima kasih sudi singgah disini :)