tak suke...tak suke...

salam ramadhan semua..

hmm sedar tak sedar dah seminggu kite berpuasa ye...cepat betol masa berlalu...tak macam masa kite kecik2 dulu..rasa nak lepaskan puasa sehari tu macam lamee sangat...aku ingat lagi masa aku kecik2...time mak aku masak aku akan tergolek2 kat tepi tu...huhu sedihnye je tengok makanan tapi xdapat makan...huhu...tu hal kecik2 la..tapi sekarang tade la macam tu lagi..

emm dalam bulan ramadhan ni banyak betol dugaan ye...especially kalau kite bekerja..n dah berkeluarga pulak tu..macam2 yang jadi..emm tapi satu benda yang aku betol2 rasa tak best time bulan puasa ni ialah memandu..especially time waktu petang..time tu kan aku rasa macam banyak nye la kereta kat parit raja ni...motor ape tah lagi..seolah2 baru kuar dari perut bumi plak...sebab selame ni tade plak aku nampak banyak2 kerete macam tu...dah tu plak office aku ni dekattt sangat dengan 'param' a.k.a PAsar RAMadhan...so sesak sungguh aku rase...hukhukhuk tensen...

pas tu kan semalam masa aku balik dari param aku sedih sangat tengok sorang pakcik tu kena langgar...pakcik tu naik motor, kena langgar dengan avanza hijau...siannye die...berdarah2 kaki die..nak nangis aku tengok...sampai malam pon aku masih lagi terkenang2 pakcik tu..seb baik injured kat kaki je...huwaa teringat2 lah...

jadi pesan aku...berhati2 lah di jalan raya ye...peringatan untuk aku juge..aku pon nak drive jauh petang ni...jangan la aku terletih or terngantuk tengah jalan...chaiyokk dilla...

**DiLLaiLa~~ DRIVE SAFELY...

2 comments

ikanbesh August 28, 2009 at 5:34 PM

xcdnt tu kat petronas kan?
aku balik ngan huda pergi berbuka kat rmh mak angkat aku depan main campus
aku lalu da xde org da..
cuma ak tengok ade 2-3plastik mknan tapau dr bazar..
n ade sebelah selipar atas jalan..
aku sedih gile tengok..
ak ckp kat huda.. siankan..baru balik dr bazar beli mknan... sian.. kalo student macam mana ye..

then da 2jam pas ak kat rmh mak angkat aku tu
jiran die datang..
bgtau yg ade kawan die meninggal xcdnt kat petronas..
naik motor
isterinya meninggal.. suami die kat ICU

sedih sgt aku dengar
makcik yg xcdnt tu
cleaner kat UTHM
kerja kat komplek G3

hurm...
ni xcndt yg aku kat petronas tula

xtau same x ngan xcndt yg aku nmpk

DiLLaiLa August 29, 2009 at 12:10 AM

owh yeke...yang aku nampak tu kat petronas gak...tapi aku cume nampak pakcik tu je..wife die aku tak perasan..yaAllah sedihnye wife meninggal..nak nangis aku tengok masa tu zana..tak dapat nak bayang..