My 1st entry in Melbourne

Salam semua..

Hari ni 2 Dec 09, cantik betol cuaca hari ni...walaupun ada sejuk sket..tapi oklah tak macam masa 1st day kami sampai Ahad lepas...rase nak demam pon ada lepas tu...

Alhamdulillah kami dah sampai di Melbourne setelah agak banyak liku2 yang perlu dilalui..even sekrang ni pon banyak betol benda yang masih belum settle...kami belum dapat umah dan belum dapat kereta.itu adalah main things yang perlu di carik once kite kat Melbourne ni....kalau x mmg susah nak pegi carik makanan n pegi ke uni(unless u duduk very close dengan tram station)..dah le tu tempat jual makanan halal jauh2 lak tu..



di airport senai dengan family



just arrived



hehe bergambar dengan duck..hampir2 kena kejar..kui2


so far alhamdulillah...ramai betol yang membantu kat sini..diorang really supportive..n a big thanks to abang Din dan Neezam sekeluarga yang sangat2 banyak bantu kami sejak awal lagi...hantar ke sane ke mari sampai lah ke proses pendaftaran, inspect rumah n sebagainye..tak tau cemane nak membalasnye...insyaAllah satu masa bile aku dah terror masak sket nak jugak kot buat makan2 macam kak naza n abang buat kat sydney n jemput diorang semua..tapi tu pon kena tunggu kitorang dapat rumah dulu lah...hehe...

 time aku tulis entry ni enche' aren keluar dengan abang din...gi carik kereta...harap2 ada la yang sesuai..boleh beli terus..dah ada kereta takyah la nak susahkan ramai2 orang sangat...risau aku...diorang pon ada commitment sendiri...hmm kat sini jam dah pukul 12.00tgh..so kejap lagi aku nak masak...kang enche' aren balik ape pon xde nak makan..seb baik dah cakap kat supervisor tanak masuk lab dulu seminggu dua ni..ni pon aku rasa mmg macam xsanggup keluar rumah kerana sejukkk yang dah buat aku menggigil...ingatkan dah masuk summer kat sini...rupenye belom lagi...huhu...

risau2...harap2 sume settle cepat...huk2...


Ya Allah..mudahkan dan lancarkanlah semuanya ya Allah...


**DiLLaiLa~~ kerisauan...

4 comments

feresa~* December 2, 2009 at 2:38 PM

Feresa: olaaa dilla..happynya tgk post ko ni..huhuh..bsemangat aku nak follow..

chaiwen:sejuk ke? bukan sekarang musim panas?mcm mana keadaan di sana? best x?

DiLLaiLa December 2, 2009 at 3:47 PM

cek: mari2.. cepat2 sket mai..;-)

chua: baru nak masuk summer rupenye..so masih sejuk2 spring lagi..huhu...rase cam tak sanggup nak mandi..=p

ikanbesh December 2, 2009 at 5:12 PM

urm... bestnye tgk post ko ni...
doakan ak habis master cepat2 n pergi mcm ko gak...
urm.. beli la thermal suite..
pakai xla rase sejuk sgt.. kita kn org msia.. xbiase lg cuaca sejuk2 ni

DiLLaiLa December 2, 2009 at 7:21 PM

zana: tula aku dah beli juge kat sini..tapi rase cam sayang lak nak pakai..sebab ada 2 je..haha..