Sufia and HFM disease~

sob3...sdey je..raye2...sufia kena sindrom HFM...ape tu ye?HFM = Hand, Foot and Mouth (or Tangan, Kaki dan Mulut)

sdey sangat2 tengok..tapi bersyukur sangat cepat je dah kering and sufia xdpt yg kat mulut..dapat kat tangan and kaki je..habis melepuh2 and bintat2 air..terus demam...hari raye tahun ni sufia jadi agak cranky la sebab die xsihat...bertambah2 pulak die baru start nak jalan(so masih kemaruk lg)+ nak tumbuh gigi atas 2 btg lagi la bertambah2 die punye hangin satu badan tu...xbley ramai2 orang sket start la nak buat perangai..

hmm aku perasan sufia kena ni since sabtu lepas..mula2 nampak kat kaki je..so aku biarkan..and then hari isnin tu dah start nampak naik kat tangan..mase tu dah rase die asek nak mengamuk xtentu pasal je...maybe sebab xselesa...n then kami bawak g klinik..doktor check die kate seb baik kat mulut x kena..ye lah kalau xlagi perit kot..susah nak makan and minum sume...time ni dah start la demam and selsema die datang balik..antibodi badan nak melawan kot...

dengar2nye mmg tengah musim kat sini...and aku rase sufia dapat kat childcare..sebab ada kawan2 die pon kena lagi teruk..siap kena ulser kat mulut...uwuwuuww xsanggup woo...emm kalau nak tau yang kat tangan and kaki sufia macam ni la...

[pssssstt...ini bukan tangan sufia..ini contoh saje...hehe]

alhamdulillah sekarang dah makin ok..dah nampak kering2 pon..mula2 risau juge takut biler air2 tu pecah die akan merebak2 lagi...tp nampaknye alhamdulillah x...huuu kalau x pening gak nih..huk2..


ape pon bersyukur sangat demam pon dah xde...tinggal selsema je la...sekali kena xtau biler nak baik..adess...pape pon kite layan la ye gambar and video sufia yg baru dapat kaki nih..hehheehe...mmg betol la orang kate..biler anak pandai jalan maksudnye makin penat le nak kejau...ni pon kitorang dah pk nak pasang pagar sane sini nih..huhuhu...kite layannnnnnn.....








***harap2 selsema pon cepat la pergi juge...  :-(

2 comments

MAI'sarah September 6, 2011 at 12:55 AM

sangat cumel la sufi tateh jalan...

DiLLaiLa September 6, 2011 at 11:33 AM

hihi letih nye nak kejo budak ni..jalan sane jalan sini..huhuhu