Kereta oh kereta

Recently kami menghadapi kesukaran pasal kereta. Mana tak nya dua2 nak pi keje. kereta pulak cuma satu..jadi nak tanak terpaksa lah kami meminjam kete abg kepada cik abg ku dulu. huhu kebetulan dia pon blom nak pakai kereta tu sebab biras aku belom keje lagi..

jadi sekarnag ni rasanya macam dah sampai masa je kami pk pasal beli kete sendiri..macam2 tgh consider. nak beli kete second ke. kete baru ke. nak beli kete baru cukup ke duit nak bayar bulan2? dengan nak bayar rumah lagi.. lagi pon nak beli kete ape? kalau boleh kalau beli baru mmg nak beli mpv sebab berbaloi sikit. senang kalau nak jalan ngan famili. nak beli kete second kete ape pulak yang ok. berbaloi ke.. second2 pon mahal juga.. tapi kalau beli second cash yang murah2 takde la pening hutang tiap2 bulan. aduhh pening2..


jangan marah la ek kalau kitorang tetibe terbeli Grand Livina jugak. hahahhahhahaha..tetibe tersama dengan abg I punyo kete plak.. kih3.. :D

***kalau la duit boleh petik kat pokok ek? bestnye :D :D

4 comments

M@Ri@M June 18, 2014 at 6:23 PM

dila..beli jgn x beli.kekeke. mmg susah kalo koje asing2..mmg kena gk cri sebiji keta lg. nk beli alza i x? leh la i tuakr lain..wakakakakak!

Ira June 19, 2014 at 6:33 PM

betul tu.. bila part nk beli kete, mmg la dilemma. nk beli kete baru ke kete second. klu second, kene cari yg ok. huhu... aku penah merasainya dlu..
smga dpt membuat pilihan yg bijak.
klu husband ko pnya tmpt keje dkt je, naik moto lg jimat :)

Herman & Naza June 20, 2014 at 9:00 PM

Sama apa salahnya....boleh race haha. Mcm2 boleh sumbat, nak pindah2 senang, penah sumbat motor uji dlm tu...model baru design dah lain sket.

DiLLaiLa June 22, 2014 at 11:01 AM

kak yam and zira: huhu memang pening.kalau boleh at this point nak try kurangkan hutang dulu. yang ado tu pon dah ckp sakit kepala dah :D

bung herman: hihihi in the future la kot kalau nak race livina. mungkin kita boleh race savvy dulu kot.. kih3..