Perut buncit

[google mari]
hehehhee tu bukan gambo perut aku ek..tu hiasan semata2..

sejak balik msia ni aku selalu sindrom kelesuan, perut xsedap, sebu n buncit... tak lain tak bukan mesti sebab kat msia ni byk sangat makan jajan, keropok, cokelat n sebagainya..

aku ni dari dulu2 dari kecik korang pon dah tau yang aku mmg xreti diet..nak bersukan apa tah lagi. aku suka yoga, tapi lama2 bila sorang2 and dah lama x buat..semua jadi kelaut la kan..

hari ahad lepas sepanjang hari aku sakit perut. sebuuuu...pedih and sebagainya.. perut pon rasa keras semacam. nak 'ber' xnak pulak..mmg seksa la jugak.. rasa nak muntah pon ye.. jadi aku rasa kompem sebab aku xjaga makan..

so aku decide, the only way nak solvekan problem ni adalah aku mesti puasa. tu je caranya. mmg aku tau kalau aku puasa aku rasa badan aku lain.. rasanya dalam bulan jun ni mmg aku xde puasa lagi. thats why jadi camni..

hasilnya... memang terbukti berkesan. puasa mmg banyak manfaat. asalkan kita buat betol2.. time buka pon makan sekadarnya je.. lepas makan nasi, takde ngunyah pon. paling2 pon aku makan Daim je sebijik malam tadi.. minum pon aku minum teh o takde susu2 punya.. Alhamdulillah..baru sehari puasa aku dah rasa perut sangat ok. takde sebu n nak muntah lagi.. :)


***feeling determine..  :D

2 comments

M@Ri@M June 18, 2014 at 6:24 PM

rasa cm perut akak je tu..lg teruk!! gielr stress! hahaha. diet asyik halfway je..ni yg rs nk join jomkurus ni.haha

DiLLaiLa June 22, 2014 at 11:03 AM

hahhahah macam perut saya jugeeeee :P