Weekend di Spore~

Weekend semalam adalah antara weekend yang amatlah memenatkan..actually lepas ni pon every week adalah masa2 yang sangat2 bz...tiap2 minggu kitorang dah ada activities masuk dalam planner...emm last weekend kami ke singapore...nak ziarah kubur bapak n jenguk kakak2 n abang2 enche' aren kat sane..and seperti biasa la kan..kalo kitorang lepak sane kitorang akan terus ke Jurong West tempat kakak yang sulung iaitu kak Misah..hehe..kitorang kalo gi sane mmg best..makan tak putus2...diorang mmg rajin giler bawak gi makan...nyam2..merata2 Spore diorang bawak...hihihi...

Emm dalam pukul 11am camtu kitorang kuar dari umah kak misah n ziarah kubur..kitorang naik kereta ku yang comey loteh itu..yang ikut Kak Misah, A.mat, Azura(anak K,misah) and our one and only grand daughter Vera Ananda)...kalau nak tau kalau di Spore kubur semua sekali centralize...ada satu kawasan untuk perkuburan Islam je..belah sane Kristian je..n begitu gak yang lain2...mmg really well-organized...



hehe...posing sket..

Tapi kan kitorang mmg tak sangka sangat yang last weekend diorang nak bawak gi Sentosa Island jugak..sebab plan asal nak g window shopping kat Orchard Road je..n then g tengok wayang citer hantu darah..tapi rupe2nye lepas ziarah kubur bapak pagi tu terus diorang ajak gi Sentosa..kalau jalan ngan a.Mat(suami kak misah )mmg die sponsor sume la..segan juge sebenarnye..adehh..mmg segan..

Huhu so kat bawah ni ada la sket gambar kitorang kat Sentosa..sian si Vera ni..sampai penat die..dah la cuaca panas time tu..jangan demam sudah la..hehe aku lak yang balik2 demam..bikin malu saja...



Vera(alamak penatnye muke die..cian cucu nenek...hehe)




Kitorang naik Luge...memeng syiokkk..tapi kelako..kiki...


masa kat Sentosa ni banyak jugak la yang kitorang try..kitorang try SkyRider, Luge, naik tram yang diorang provide and banyak lagi lah...Skyrider ni yang paling cuak sekali..huhu die macam cable car la sebenarnye.tapi open.. kaki terjuntai ke bawah seyy...huhu seb baik sandle aku tak tercabut...kalo tak terpakse balik kaki ayam la nampaknye...huhu...

pastu dari Skyride kitorang naik Luge...haha...Luge ni pon fun jugak..tengok je la aksi kitorang tu..sampai kena marah dengan tourist lain sebab berenti tepi jalan semata2 nak amek gambar..ahaks...lantak la...


sehari di Spore..~~

aduhh..balik petang tu mmg lepak giler tak terkata...cam nak pengsan pon ada...huhu..kitorang ape lagi..dapat la 2 jam membute...huhu...rasa macam dah malas je nak jalan gi Ochard...tapi Azura ajak gak..n die dah book tiket wayang pon..eh bukan book sebenarnye..dah beli online..so kitorang pegi jugak..hehe..meriah betol Ochard road ek kalau malam minggu...giler pack..orang siap lepak2 n duduk2 luar shopping complex satu famili n makan2 burger la macam2...huhu syok plak aku tengok...huhu nak dijadikan citer plak masa dalam MRT tu handphone Azura rosak la pulak...so kitorang menjajau carik public phone la...haha..habes sume shopping complex kat Ochard tu kitorang jelajah..huhu..penat seyyy....kui2...last2 jumpe gak..aku pon xsure kat mall yang mane satu kitorang jumpe..huhu...takpelah asalkan dapat tengok wayang..

hehe malam tu kitorang tengok citer Halloween..citer tu tengah hot kat sane..plan asalnye nak tengok citer hantu darah tu terpaksa dibatalkan sebab kat situ tak main..phewww aku lega jugak sebab rupe2nye Halloween ni bukan citer hantu..hehe kalo tak takut jugak terbayang2..kui2..

yang pasti..weekend lepas mmg best sesangat..wpun penat sket la..hehe biasa la tu name pon berjalan ek...biler la kitorang nak lepak Spore lagi ek...cam lame lagi je... huhu..





**DiLLaiLa~~ balik Johor je demam..adehh..entah pape tah..tapi dapat gud news takpe la..hehehe..syyhhhh...senyappp...

3 comments

Ibu Aimy November 6, 2009 at 11:08 AM

wahhh dila.. dah ehem ehem ke?? Alhamdulillah gumbiranya.. tapi hati2 nk terbang dah kan

liza November 7, 2009 at 1:27 PM

wah dilla.. saing la kite yek.. tahniah ok.. ;)

sCha zaNe~ November 10, 2009 at 10:45 PM

wlwpn xtaw ape2...
nk wish jugak2..
congratulations!!!
hehehe