Berjalan- jalan dengan Kak Acher~

Semalam...

Semalam adalah hari aku tuang keje..hehe..aku merongggeng ngan kak cher kat BP Mall dari kol 12.30 sampai la pukul 3.30..hehehe...suke ati je ek..ala..takpela..aku bukan selalu buat pon..(aku kan budak baik..wakakaka perasannye..baik sangat la Dilla oiii...huhu)


Actually tujuan asal kitorang gi BP Mall ni nak carik present untuk laki Kak cher a.k.a Mat(bukan name sebenar)..carik perfume gitu..kak cher kate BP Mall tu kire besar la juge section perfume die compare tu Kluang Mall..kalo kat BP Mall aku dah rasa kecik tak dapat aku bayangkan kalo kat Kluang Mall tu..huhu takpe lah..yang penting kak cher dapat perfume yang diidam2kan..wpun ada sedikit kecewa..sebab memula amoi perfume tu janji nak kasi kitorang beg free..sekali rupenye beg tu bukan untuk brand yang kak cher beli..tapi untuk brand lain..hampeh sungguh...letih aku jual air liur tolong kak cher pujuk amoi tu..last2 dapat la free miniature..hehe aku pon dapat satu miniature...syoknyeee...hehe...mekacih amoi perfume..mekacih kak cher...=)


Kol 2...perut dah lapar..tapi tak decide lagi nak makan kat ne..nak secret recipe ke sushi king... secret recipe ke sushi...pening lalat kitorang jap nak memikir..aku bukanlah 1st time datang sushi king..cume aku tak penah makan yang set2 tu..teringin gak nak try..kak cher lak xpernah makan langsung(kecuali jusco nye sushi..) tapi takut2 nak try...nak tapi takut...huhu..

last2 kitorang bulatkan tekad..kitorang mesti makan sushi..mesti...hehehehhehe~ so aku ngan kak cher pon melantak la makan sushi sampai abes rm66..nyam3..yang lagi syoknye kak cher yang belanje...hihihi...suke2...mekacih sekali lagi kak cher...murah rezeki ko..=)


makan..makan..makan...sampai kenyang...tengok la tu pinggan kami before start ngan after abes makan...kak cher nye nasik tak abes sebab die kate nasik tu cam berpulut so cam cepat kenyang...sup miso pon banyak lagi sebab bau sungguh wasabe dalam tu..uwekk..tak cedap..huhu...tapi yang pasti lauk ayam ngan lauk seafood kakcher tu mmg marveles...sehingga menjilat sudu...custard telur tu pon rasa pelik...nape la die tak wat custard jagung ke..epal ke..nape mesti telur?(hehehe tak puas ati lak..) emm..pape pon akhirnye kitorang dah tak jakun dah..





kat bawah ni plak aksi manje2 kami..meowwww...hahaha...(eh tarikh tu tersilap la..patutnye 28hb..)





and...last but not least...miniature yang kak cher bagi..bertambah koleksi miniature aku..~




**DiLLaiLa~~ bila la agaknye dapat makan lagi ek..laki aku dah sah2 la tak makan...huk

6 comments

sCha zaNe~ October 29, 2009 at 4:22 PM

dilla...kat bpmall da ade sushi king ea?
bestnyew....

DiLLaiLa October 29, 2009 at 5:19 PM

a'ah..kite pon baru tau sha..tu pon seb baik aritu zana n huda nak gi makan pastu diorang ajak sekali tapi kite tak dapat ikut sebab ada hal..ni kire lepas geram gak la nih..hihi

Ibu Aimy October 30, 2009 at 11:43 AM

wahh bestnya korang berpoya-poya.. jeles aku.. huhu. acher bila lak nk belanja akak lak? haha

DiLLaiLa October 30, 2009 at 12:46 PM

hihi..nanti saye sampaikan pertanyaan kak mas tu kat kak acher ye..=D

ikanbesh November 4, 2009 at 6:57 AM

aku mmg hantu mkn sushi king..
sampai manager situ pon ade "kes" sket ngan aku..huhuhu
urm nk mkn ajk le aku..
aku ade sushi king card.. bole dpt diskaun..
tapi kalo ko nk mkn set japanese yg sedap.. bole cube landmark hotel punye..
harga dia lebih kurang je ngan sushi king.. n lg sedap n xde tax..

DiLLaiLa November 4, 2009 at 11:46 AM

zana macam dah tak sempat je aku nak makan2 lagi..huk2..aku last jumaat ni..petang jumaat korang jangan gi mane2 tau..aku nak datang..salam2..=)