She's growing up!

Lame x update pasal sufia yer..ehemm2..tengah2 minggu apehal update2 blog plak ni..hehe...sori la ye...mak ni baru antor draft writing kat SV..banyakkkk lagi nak kena fix..my research?owhh reaaaal slow...tapi xpelah namenye pon belajo...bukan semua org terus2 pandai ye x? ;-)

emm sufia lagi seminggu dah nak masuk 9 bulan...she's growing up too fast! I really miss the moment masa die masih dalam bedung...she was soo cute..tapi xpe..sekrang pon she's even cuter than before...hehhee..jangan mara aa...tu anak I suke ati la I nak kate die comel pon..heeeee... :-D

[heeeeeee :-D]
ermm banyak sangat perkembangan sufi sekrang...sekarang Sufia is no longer a crying baby like when she was smaller...of coz la beb ada nangis2..well at least xde la asek nak merengek je..cume habit sekarang dah pandai protes...huh jerit sekuat2 hati...bukan jerit nangis tu..tapi jerit xpuas hati...sampai naik serak suara..sabo jela...happen especially when kite suap makan pastu kite terhegeh2 sebab sebok tengok tv(or bukak FB)...kikiki... :-p basically kalo die nak something tapi xdapat la..haha..mmg sungguh menggeramkan..

dlm video bwh ni, i just want to show to u guys macam mane die punye jerit tu..but end up dengan sufia jatuh tergolek...hahaha...kesian sgt..confirm sakit..but funny..ini kes nak mintak angkat sebab nak main laptop..but ibu said no..sufia nak tolong taipkan keje ibu ke?abes hang laptop kang...uhuhu


ermm selain tu die dah paham kalau kite ajak2 main..kalau daku main2 sorok belakang ayah die, die pon dah pandai layan2 and ketawa2...sangat comel ok...i loike...sangat suke biler sufia senyum and then bawah mata sufia akan jadi puffy masa senyum tu..she will look at me with her bright eyes.. like one happy baby!weeeeeee  :-D
[si muke bulat n mate bulat]
sesungguhnya sufia mmg dah paham sket2 soal kehidupan..hehe..kalau kite nak letak die dalam walker or activity station tu, die akan kangkangkan kaki seluas2nye sebab xnak masuk dalam..sampai kadang2 kitorang tergelak2 sebab die mmg saje je main2 camtu..biler die dah masuk dalam actually ok je..haha...tapi yang paling sufia xsuke bile nak pasangkan strap pada carseat or high chair..sangat la meronta2 ok..sampai nak terjatuh ke bawah seat kadang2...menangis2 tanak...macam la baru 1st time naik carseat...adoi la anak ibu..

lagi?ape ye..emm haaa yang paling besstttt sekali biler nak tido sufia dah tak cranky lagi...senanggg sangat nak tido...kebiasaannye la..kadang2 buat perangai gak...kalau nak tdo just tepuk2 atas pangku or tepuk je atas tilam...dengan mudahnye die akan tidur...hehhee...and die sangat dah pandai manje2!kalau nak tido tu saje je golek2pegi kat kite pastu jerit2 manje pastu gesel muke die kat muke kite..saje nak suruh kite cium..or kadang2 die letak mulut die kat pipi kite...huhu sampai basah2 kuyup muke I.. haha..but it was fun!seriuosly...hahaha ;-)  aku sangat suke bau mulut sufia..hohoho sebab die belum ada gigi kot..makan ape saje pon mulut xbusuk..in fact i think I am actually addicted to her bau mulut...boley?heee :-D 

[tido anakku tido..hehe]

[luv u both :-) ]
progress yang paling besar for now, sufia dah merangkak dengan laju and dah berjalan ke sane sini kat tepi sofa, playpen, katil or anything yang die boley capai..and of course la kan..sampai berjalan tu sambil mengemas...benda paling suke anything made from plastic, kertas n tisu...mmg favourite!aiyooo sangat bahaye ok...

mulut pon boley tahan juge tu mengomel..kalau main sorang2 ada je die celoteh sorang2..tergelak2 lagi..hoho...tapi yang risau sket tu la habit die suke keluar lidah tu...xcantik u..tapi nak wat lagu mane..maktok sufia kate ibu die pon same camtu mase kecik2...hehehhe terime ajelah kenyataan ye mek.. :-D :-D

sesungguhnye anak adalah anugerah yang paling berharge dalam hidup kite yang sementara ni..br ku phm sekarang..muahhhxxxx...    

***semakin lame semakin sayang... :-)

4 comments

Ira March 28, 2011 at 7:45 PM

Seronoknye baca progress sufia. Comel masa dia senyum.. Hehe.. Dia mmg comel la dilla. Pedulikan org kata nk puji ank sendiri ke.. haha..
Kejap je dia da 9 bulan. Rasa cam baru je ko baca entry psl ko bersalin. hehe..

DiLLaiLa March 29, 2011 at 1:57 PM

insyaAllah nanti ko lalui juge zira..xlame lagi dah tu...tunggguuuu.hik3..
saje je tulis2 kat sini.kot2 nanti dah tua2 nak baca balik ke..;)

Nazariah March 30, 2011 at 3:04 PM

la, muka sufi lain bila sikat rmbut time senyum tu...but comel sesangt...hihi...i like...

DiLLaiLa March 31, 2011 at 10:05 AM

haha kalau lepas mandi mmg camtu la kak..rambut cantik je..10 minit lepas tu rambut dah serabut dah..hihihi