Doa mengelak penyakit wabak.

Semalam aku menggoogle..n aku jumpe sumthin gud that might be shared with all of u. well actually one of my colleague dah beritau pasal ni masa dalam meeting..tapi aku terlupe...

Doa kat bawah ni adalah doa untuk menghindari dari wabak penyakit(cthnye H1N1 yang exponentialy bertambah cases nya sekarang ni..) Actually dah banyak blog yang ada entry doa ni(termasuklah blog cawangan PAS>>coincident je terjumpe blog ni..hehe)..tapi xpelah sekadar berkongsi maklumat..


Caranya:
1. Baca doa ini 3 kali pada setiap pagi dan petang.
2. Sebaik2nya dimulakan dan disudahi dengan selawat ke atas nabi(pembuka dan penutup doa macam yang kawan2 selalu buat)


Dengan nama Allah, yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Kami berlindung dengan Mu Ya Allah,
Tuhan yang memiliki keagungan dan kekuasaan,
kami berpaut padaMu Ya Allah, Tuhan pemilik sekalian alam yang ghaib,
dan kami bertawakkal padaMu Ya Allah, Tuhan yang hidup lagi tidak mati.

Wahai Tuhan kami,
Jauhkanlah kami daripada wabak ini, lindungilah kami daripada kebinasaan yang dasyat,
dan peliharalah kami daripada segala penyakit yang berjangkit, ta'un danbala bencana,
dengan ihsan Mu, wahai Tuhan yang Maha Lembut lagi Maha Mengetahui,

Sesungguhnya Mu Ya Allah Maha Berkuasa ke atas segala sesuatu.


**D.i.L.L.a.i.L.a ~ semoha Allah melindungi kita...aminn...

2 comments

Anonymous July 12, 2010 at 1:54 PM

Salam,

saudara tuan punya blog ini, boleh tak saya mintak izin nak copy makna doa mengelakkan penyakit wabak di atas ni.. Berkongsi ilmu amalan mulia tau... Thank you.

DiLLaiLa July 12, 2010 at 9:30 PM

waalaikumussalam..
boleh je..sila2..=)