Bergambar dengan Justine Henin@Australian Open..hehehe

hehe..gitu la kan tajuk die cam bestt jek..ahaks..padahal korang tah kenal tah x Justine Henin tu sape...ahaks...untuk sape2 yang tak tau tu(same la cam aku..aku pon baru kenal semalam sbnrnye...huhuhuhuhuuuuu) minah ni adalah World No. 1 professional tennis player masa tahun 2008..mase tu umur die 25 tahun je weii(aku umur 25thn masih hingusan lagi..kehkeh)..pastu die retire..tu yang orang x kenal sangat kot..n then baru2 je die masuk tenis balik..hehe gitulah ceritanye kan..

hmmm akhirnye tercapai juge cite2 enche' aren nak gi australian open..huhu before pegi ostoleya lagi die dah berangan nak amek gambar ngan Serena Williams(awek tak jadi die..wakaka jangan marah ye bang)...hahah..jadi selaku isteri mithali, aku pon cube lah memenuhi impian tu kan..padahal aku pon gatal nak jalan gak sbnrnye..huhu mane tak nye weii 2 bulan baru dapat kuar dari tempat ni..adehh..naik sesak napas den..tak baik mengeluh dilla...tapi takpela alhamdulillah sume dah makin ok sekrang kan..go dilla go..

hmm...penat sungguh arini ye..awal pagi kami dah kuar..sebab tgk weather forecast cam mendung je..takut ujan la pulak kan...so pepagi enche' aren dah buatkan bekal burger(aku xbangun lagi ok..haha nampak tak semangat die..nampak x?nampak x?)=p =p...padahal sarapan tak tau lagi ni nak wat ape..burger die start prepare dulu..haha...itulah suamiku..semangat kesukanan die tu uhhh tak dapat ku gambarkan..haha dilla merepek..

then kami gi naik train n trams je..naik kat reservoir station pastu tukar tram kat flinders st..n again ni pon pertama kali kami naik train kat sini..hehe...kami takde la amek gambar dalam train nanti orang kate jakun sangat lak..maluu..

emm..kami sampai sane dalam kol bape ek..kol 11 kot..ingatkan masuk melbourne park tu free je kalo x masuk any arena..hahah bertuah badan..rupe2nye nak masuk tu pon kena beli ground pass..mahai lak tu..terkedu gak aku memikir nak beli ke tidak..tapi oleh kerana kami dah ada kat situ so kena la jugak beli kan..kalo xdatang sesaje je tengok pintu masuk melbourne park(punah la harapan enche' aren) huhu..tapi kan sebenarnye bile dah balik baru perasan yang tiket tu leh access banyak court..kecuali rod laver arena n hensien je..hampeh betol..rugi je..

so kami pon masuk la..hehe enjoice la ye gegambar yang kat bawah ni..muke aku cam biasa la kan..mesti cam dah kepenatan sangat..padahal baru sampai..adehh..leh kali nak berjalan kena pakai spek mata la..kalo x nampak le mate aku yang layu cam nak tido tu..adehhh..


kami..dua2 gemuk..=D


nak masuk..ramainye orang..


orang buat show kelako2..tapi sume orang supportive..siap tepuk tangan lagi...



tu dia henin..hehe


gembiranya enche' aren dengan maskot..huhu


lapar beb..sedapnye burger..


dalam kol 2 lbey kuar dari melben park..ni lah masa yang aku tunggu2 sbnrnye..hunting for pecel lele...slurppp...hehe..kami naik tram lagi ke swanstons st n masuk ke es teller 77..kedai indonesia..
so kebanyakan food die same cam mlesia la kan..haha banyaknye aku makan tadi..selalu mesti xabes makan suruh enche' aren tlg..tapi tadi bukan main kedekut lagi..siap tak kasi die amek ikan yang dah last2 tu..sebab aku sayang nak makan..teruk betol perangai ek..teringin beb...kecur air liur aku tengok gambar tu..huhu..mbak yang keje kat situ pon memula beria je speaking ngan kitorang..last2 die cakap indon je.."ini suma udah ya.." hahah..aku pon aku pon ape lagi tunjuk skill indon aku la kan.."ya udah mbak..makashih ya"..hahahaha..alhamdulillah..terbalas kepenatan aku hari ni..dapat makan pecel lele..seb baik le ngidam leh dapat..kalo x haru gak...huk2..



menunggu makanan sampai


nyam3..sedapnye..


So, just untuk rujukan aku next time..aku bubuh kat sini address Es Teler 7 ni..next time senang sket nak datang lagi..hehe
Es Teler 77 Restaurant
319 Swanston St Melbourne VIC 3000 - (03) 9663 4243
Open Daily 11:30am-8:30pm



emm tulah ye entry untuk  hari ni..hehe..pas ni tak tau le biler aku sempat nak update blog ni..my phd clock is already ticking anyway..so kena la struggle sket..ok daa daa...



**DiLLaiLa~~ lepas ni agakye lagi 2 bulan baru berjalan lagi..hehe yela tu Dilla..

8 comments

liza January 24, 2010 at 12:14 AM

dilla. dah bape minggu? selera eh ko mkn. eh.. ko pregy kn.. hehe

Herman January 24, 2010 at 1:30 AM

hehe...tu dia gambo Ila berbadan dua huhu..Weh best tak naik train kat OZ? Saya dah stgh thn kat sini x penah try lg.

DiLLaiLa January 24, 2010 at 8:16 AM

herman: besttt..siap ada makan free lagi..pastu ada urut2 badan lak tu..kihkihkih.

liza:tula pasal berselera sungguh..

Ibu Aimy January 25, 2010 at 12:05 PM

Alhamdulillah.. dah bape minggu dah?? take care tau..

kew_chop January 25, 2010 at 12:42 PM

tahniah, anda berdua berjaya menyihatkan diri. comell!!

bdk bucuk :P January 25, 2010 at 6:54 PM

Hoho.. bestnye dia.. tahniah dilla. :) Ni rupanya berita baik yang dirahsiakan tu.. hehehehe..

DiLLaiLa January 25, 2010 at 7:38 PM

kak mas, murni, zira: time kacih sume..doakan caye selamat melahirkan di sini ye(hihi lambat lagi)...=)

liza January 27, 2010 at 2:02 AM

wah..ank obersi gitu..huhu..