Rumah Kami..sempoiii~

wahhhh nampaknye sungguh rajin sekali dilla mengupdate blog ye...bak kate dak mur aku ni pon bukanlah blogger tegar..tapi tah nape rase cam nak balas dendam lak..huhu almaklumlah internet baru masuk kat umah..hmm hangin aku..apply masuk before krismas lagi..tapi hari selasa lepas baru masuk..adehh..banyak sungguh dugaan kami..huk2..pape pon many thanks to my bro yang sekang kat sydney tu..die la yang registerkan internet ni sbnrnye..hehe...takpe2 lepas2 ni pon tah bile aku update lagi tah..hehe

emmm atas permintaan beberapa orang terdekat aku tempekkan kat sini gambo humah aku..sori la ye kalo gambo blur2 sket..kamera aku mane tah..kena korek2 almari tu cam malas la pulak..hehe umah aku umah lame sket..barang kat dalam tu pon banyak beli second hand..apo nak buat..kami ni kan PPRT kat sini..so kena berjimat cermat..ada yang carik kat garage sale, SAVERS, jumpe tepi jalan(wakakaka) n macam2 lagi..asalkan murah lah pendek cerita..kalo nak beli yang baru mmg xdapek la kot..cume ada la sket2 kena beli baru gak sebab nak kena spice up sket umah tu..ye lah kalo x kang nampak cam suram je..bosan la pulak..hehe spice up la sangat..still nampak sempoi gak..=p


ruang tamu




dapoq


yang aku suke tang umah ni..rumah ni mmg tak besar n xkecik..sesuai la untuk kami yang berdua ni..kalo tetibe ada orang call "dilla kitorang depan umah ni" hehe sempat la juge kami kemas mane yang patut..sewa nya pon murah cume 260aud je seminggu..(maksudnye kena kali 4 la kan) ni pon mmg syukur sangat sebab consider murah dah..kalo aku g uni pon dalam 10 min je drive..kat sini umah mmg mahal..nak dapat 280 pon sbnrnye susah..

cume yang hampeh sket...antara ruang tamu ke dapur tu mmg betol2 open..tak macam kebanyakan rumah2 kat sini ada sliding door antara setiap ruang...so boleh la tutup kan..then terpakse la kitorang carik solution. beli mende rotan tu untuk cover dapur..almaklumlah perangai aku yang pemalas basuh pinggan ni sangatlah menakutkan..boleh memengsangkan sesape yang datang..jadi kena la avoid sesape dari pengsan kan..haha...

kalo kat sekitar Bundoora(umah aku kat Reservoir actually) ni kebanyakan masih dalam jenis 'house' or 'unit' lagi..jadi ada la garage setiap satu umah..jadi alhamdulillah privacy tu mmg ada la..kebetulan pulak jiran kami orang Islam Arab Saudi..brother tu n wife die mmg rajin bagi makanan..seminggu sekali mesti ada.adehh pening aku nak memikir nak balas ape..haha..takpe2 slow n steady dilla..

jadi kepada teman yang berada di Melesia yang kurindui itu, jemput lah datang ke sini..penginapan disediakan..cume duit shopping prepare sendiri la ye..haha..ok till then..bye..


**DiLLaiLa~~ alamak gambar kuar sekerat lak..halal lah tu..

10 comments

nazariah January 22, 2010 at 10:47 AM

Ok juga la rumahnya. Taklah nampak lama. Simple but nice. Sliding door rotan tu nampak menarik. Beli kat garage sale gak ke? Siap ada almari perhiasan lagi. Huahh...kitorang nak beli yang rendah punya pun pikir 10x. Bila la dapat beli gaknya....

DiLLaiLa January 22, 2010 at 11:05 AM

huhu rotan tu xdapat la kat garage sale..susah nak jumpe..org putih xpakai kot mende camtu..yang tu kena beli baru..almari tu plak tenant yang sebelum ni yang tinggalkan..cume pintu tu cam dah tanggal2 la sket kalo pegang..kui2..

Anonymous January 22, 2010 at 11:42 AM

cantiknye umah awk..pandai awk hias...kui2..

kew_chop January 22, 2010 at 1:49 PM

besar ler tu umah ko dilla oii. umah kami ni lagi ler hampeh.. tapi takpe asal selesa nak duduk anak beranak kan. watpe nk carik umah yg best2 yg mahal nak mampus. baik aku pi shopping baju2 anak lagi baik.
wei aku tgh kumpul duit syiling nakpi melawat ko ni. leh tak. airport ape yg paling dekat. leh aku survey2 ticket murah.

DiLLaiLa January 22, 2010 at 3:05 PM

weiiii...mariiii...aku tnggu weiii..akhirnye ade juge ore nok datang..wakaka..bahasa ape aku cakap nih?haha..paling dekat melbourne airport la..dalam 15min kot..dah dapat tiket roger aku ok...yeepee..=)

kew_chop January 22, 2010 at 3:17 PM

betul ke dilla kami leh dtg umah ko. memang berhajat sgt nk mencari destinasi holiday kuar dr japan ni. nanti aku survey2 ticket ek.

DiLLaiLa January 22, 2010 at 3:25 PM

ya Allah sungguh...mari le..dialu2kan..tapi aku tak galakkan korang datang bulan 1 or 2..sini summer panas sungguh..kadang cecah 40++ degree..panas sampai ke otak..aku pon tak berani kuar rumah..hihi...

Ibu Aimy January 22, 2010 at 7:29 PM

wahh.. ok jek rumahnya tu.. sweet jek.. leh la aku menumpang kalau gi sana.. (hahaha dalam mimpi jek ni)

Ibu Aimy January 22, 2010 at 7:33 PM

hahaha part amalan "malas" basuh pinggan tu akak setuju 200%.. hahahhaah

DiLLaiLa January 22, 2010 at 10:10 PM

hahahahah..tu la kak mas..dulu mase kat legenda kak mas tanak sebat je saye kalo malas2...kan dah melekat sampai tua..kikiki