Setelah sekian lame..hehe

huwargghhh...setelah sekian lamenye blog aku sungguh bersawang sekali...dah dekat sebulan kot aku tak update pape...mane tak nye..kesukaran nak start idup kat melben ni betol2 menguji..start dengan umah sewa dapat lambat..kete rosak berminggu2..peti ais buat pasal...kete rosak lagi...mesin basuh merajuk..internet masuk macam kura2 n macam2 lagi...mende2 tu sume betol2 mengganggu mood aku nak studi n apetah lagi nak update ini blog..

fuhh akhirnye kami dapat idup dengan tenang..mudah2an kereta tu terus2an ok ya...hm..aku pon xde berjalan2 ke mana2 lagi..jeles jugak kalo baca blog kak naza...diorang jalan sane jalan sini...aku dok umah je berminggu2 gara2 kete buat pasal...huk2..sungguh menyedihkan sekali..tapi insyaAllah kami plan nak g city minggu ni...g australian open..yahoooo...ala tak masuk dalam kot..round2 kat luar je..pastu aku nak carik kedai Es Teller 77 huhu nak carik pecel lele punye pasal...baru sebut dah terliur dah..haha..

so ape aku buat aa arini..dengan jayanye aku telah memontengkan diri sendiri dari gi lab kerana kawan2 yang lain xdatang juge..so aku takde kawan nak makan...bosan juge dah dekat 2minggu ni sorang2..tu pon aku ada ponteng2 gak sebenarnye..haha..sv aku takde g conference..lagipon sekarang ni proses banyak membaca so perlukan banyak ketenangan...aku rase lebih tenang kat dalam 'school kecik' aku ni a.k.a bilik studi kat umah ni ler..huhu..kalo kat uni asek2 nak gi toilet sebab sejuk..dah le air takde..susah betoi...botol aku simpan nak buat qada' hajat pon dah kena curi orang..hampeh sungguh...sakit ati den..

hmm so pagi ni aku bangun dengan perasaan membuak2 nak makan nasi lemak..lamenye tak makan nasik lemak ek..dulu dok umah kak naza ngan abang diorang mmg rajin buat nasi lemak(aku tukang makan la of course kan)ahaks...so hari ni berbekalkan ukuran beras yang kak naza dah bagi semalam aku pon mencuba nasi lemak buat pertama kalinye...yoshhh....go dilla go...hehe..tapi malangnye akuk lupe bubuh garam daaa dalam nasi tu..haha tak kesah le tu..asal kan bleh makan kan...hehe.. pastu dengan tekun nye aku memotong sotong yang panjangnye hampir2 30cm..huhu panjang x?panjang x?memula kitorang mmg takut nak beli sotong tu sebab besar semacam..tapi bile dah masak sebenarnye sedap je macam sotong biasa...yummyyy...

aku ni suke betol la ek bubuh gambar makanan..haha..ape nak buat..anak lom ada lagi...berjalan pon belom..insyaAllah lepas kami ke city leh la bubuh gambar sket...kui2...sampai jumpe lagi...daaa...


             


      

nasi lemak sedap (wakaka perasannyeee..)


**DiLLaiLa~~dah tenang sket...

8 comments

bdk bucuk :P January 21, 2010 at 1:54 PM

lapar perut aku tgk nasi lemak ko dilla.. huhu

DiLLaiLa January 21, 2010 at 1:59 PM

haha cube jangan tak cube zira..buat sendiri lagi puas ati tau..=)

kew_chop January 21, 2010 at 2:33 PM

lamanya tak makan nasi lemak sambal sotong. serius, ada dekat 2 tahun tak makan smabal sotong asyik makan sambal bilis jek. sedap gak ni leh wat wiken ni.

DiLLaiLa January 21, 2010 at 2:57 PM

haha laki aku giler sambal mur..sume nye nak sambal..ayam, ikan, daging, udang, bilis..sume nak sambal..aku layan kan je lah..huhu..

nazariah January 21, 2010 at 4:54 PM

Memang nampak sedap la. Cuma biasanya kitorang ada tambah telur mata kerbau. Sambal plak biasanya sambal udang, sambal bilis n sotong adalah 2 ke 3 kali. Nyum3...tapi baru je makan Isnin lepas. Huhu...

DiLLaiLa January 21, 2010 at 5:13 PM

haha terlupe la kak nak goreng telur..perut dah lapor time tu..a'ah ek saye mmg tak ingat langsung nak goreng telur..xpe2..next time..hihi

Herman January 21, 2010 at 6:00 PM

Eksklusif betul cara hidangan. Macam kat kedai gitu. Walaupun rasanya mungkin x sedap, tapi tgk gambo da rasa mcm sedap..kuikui

DiLLaiLa January 21, 2010 at 7:13 PM

wakaka..jangan memain..sedap tu weii...ahaks