sufia yang demam.. (- -)"

lame ye aku xupdate blog..last after pegi picnic tu je..rase macam xde mood kot nak bercerita..takde cerita pon ye jugak..ditambah pulak dengan sufia az-zahra kena demam selsema..masuk hari ni hari ke4 sufia selsema..dah kasi panadol alhamdulillah hingus pon macam dah pekat2 sket..kalo x meleleh je...

aduyai kesiannye ibu tengok anak ibu ni..masih lagi keluar je hingus die..ermm rasenye maybe sebab cuaca yang xmenentu kot sufia kena selsema..kejap pasang kipas angin, kejap pasang heater, kejap pasang air-cond...biler keluar pulak kadang tu panas ya Allah..kadang tu asek ujann je..sejukkk je...
[nangis punye nangis ibu masukkan dalam bakul baju..terdiam kejap..kiki]


[pastu terus senyum..tapi 5 saat je lah..pastu nangis balik..hahaha]
sekrang ni hobi sufia adalah menangis..bile aku lap je hingus dah melalak..marah betol die..lagi2 kalo nampak aku pegang nasal aspirator tu lagi la die dah tau dah..ditepis2nye tangan aku...hahhaa...lawak pon ada gak kekadang...tapi kesian...huk2...emm kalao la ibu reti sedut idung tu ye sufia xyah la pakai benda tu..senang citer..

habit waktu nak tido pon dah berubah...kalo sebelum ni tidur mesti nak kat bahu..sambil die menyonyot ape saje yang die jumpe...kalo die jumpe baju baju lah..kalo die jumpe muke aku pon boley lah..haha...sekrang ni pulak tido nak kena mengadap ke depan..nak berdodoi satu rumah..aduyai anak ibu..macam2 awak ni ye..menangis tu jangan cakap la..kadang tu sampai satu jam lbey menangis..ibu die yang naik panik..huk2..aritu ibu sufia call ayah sufia nangis2 suruh balik...hahhaha..lawak2...  :-p  panik tuuuuuu...dekat 2 jam menangis..maghrib2 buta lak tu..kite dah la period pain..sakit pinggang..sakit kepala 3 hari xbaik2..ditambah pulak ketakutan sufia menangis xberhenti2...hihi..kalo aku ada kereta maybe aku xrisau sangat kot..aku lari je lah pi rumah sape2 kalau risau sangat...hehhehe...yang best nye seminit lepas aku call ince' aren tu sufia cam tertido pulak..cisss saba je lah...

demam2 pon sufia still practise nak roll over..bersungguh2 die mencuba..sampai menjerit...tapi belom berjaye lagi la..takpe harap berjaye meniarap sebelum kite balik mlesia k sayang...muahhhh... :-)



***ince'aren pegi buat visa cik sufi tu..lagi 7 hari je...yeaaayyyyy! :-D

2 comments

Nazariah November 18, 2010 at 2:58 PM

Ila, rasanya dia demam sbb nk dpt akal...org tua2 ckplah..hihi...mesti sbb dia nk pandai meniarap la tu...takpe2 sufi...caiyok2...ngee...

DiLLaiLa November 18, 2010 at 3:37 PM

ye kot akak..sekrang ni mmg nampak die sungguh2 nak meniarap tu...pantang letak mesti badan nak pusing je..kadang2 kite dudukkan kat pangku pon die cam berpusing cam nak meniarap tu..agaknye nak lembutkan badan kot..tu yg badan sakit2 agaknye..hihii..agaknye la