Walk2 Melbourne City

adoi bercintanye rasa nak taip entry ni..kojo banyak..tapi ade hati lagi nak tulis blog..adeh..ermm kalo xtulis sekarang kang takut basi plak..uhuhu..xpelah cerita sket2 je lah ek..

hari sabtu lepas kami jalan2 picnic di melbourne city..tengs to family abg zaki jadi tourist terbaekkk punye...hehehe.. :-D

gerak dari rumah a.zaki dalam pukul 11.30 camtu kot..pastu campur tolak traffic jam sume pukul 12.15 sampai la city..perut pon dah berkeroncong...hehe terus singgah Royal Botanic Garden..terus bentang canvas and kuarkan sume makanan yang ada..haha mat saleh tengok pelik je..bukan pelik tgk kitorang picnic..tapi pelik dengan banyaknye makanan yang ada..diorang picnic bawak roti semata..ahaks..dah namenye org melayu..mmg kena ada nasik la..hihi






makan2 and bergambar dekat situ sampai la dekat pukul 2 kot..hehe lame ek kitorang makan?hik2..pastu terus ke Luna Park di St Kilda..tempat ni kira theme park la..aku dan ibu2 yg lain jadi penonton je la..hehe aku xteringin pon nak naik..da rase sekali kat genting cukup la..kiki penakut yg amat..ahaks..



pastu pukul 4.30 kami keluar dari Luna Park n semayang zuhur n asar kat parking..pastu terus Middle Brighton Beach..rindunye aku dengan laut..lame xnampak laut..huhu rase segarrrr sangat...aku mmg suke laut..kalau dapat buat rumah kat pulau best ek?  ;-)

actually rumah yang warna warni tu org kate tempat sun bathing..tapi sekrang dah tak pakai lagi..so tinggal la die kat situ jadi one of the attraction to the tourists..hehe kitorang kat sini picnic lagi..nak mengabeskan makanan yg bawak tadi..hehehe..bentang je canvas tepi laut tu..mmg best!





[brighton beach about to sunset...so beautiful..indahnye ciptaan tuhan :-) ]

pastu sebelum balik kami patah balik ke St Kilda beach...tempat die dekat2 je ni..mmg purposely tunggu dah nak gelap baru pegi St Kilda balik..sebab nak tengok penguin punye pasal..haha tapi rupenye ada 2 ekor je kat sini..takpelah next time kite pegi Philip Island lak...ada banyak kot kat situ..penguin kat St Kilda tu aku xtgk pon sbnrnye...hahahha..sebab cik Sufi dah kesejukan n mengamuk2..kesian die sampai nak napas pon susah sebb angin kuat..huhu..



[hehe cilok dari abg zaki =p]

so ok la picnic kami..mmg best n meriah n bestttt sangat..hihihi..next time jalan mane pulak ye.. ;-)


*** hehe jom jalan2!  :-D

3 comments

bdk bucuk :P November 9, 2010 at 3:09 PM

Bestnyee...
Dilla, cik sufi makin tembam la. Geram tgk pipi dia.

DiLLaiLa November 9, 2010 at 9:11 PM

ki3aku sendiri pon geram ngan pipi anak aku sendiri zira...hahahhaha

liza November 11, 2010 at 11:00 AM

besnya jalan2.. ktorg belom bwk azhad jln2 lagi.. huhu