Balik kampung..oooo...balik kampungggg...


Aduyai bercinta nye rasa nak tulis blog..actually badan masih lagi rasa lesu2...rasanye u ols tau kot kitorang balik mlesia two weeks ago..hehehhe...tapi sekejapan je dah balik sini lagi...mmg jetlag sungguh la rasa...sampai nak buat ape pon malas...asek nak tido je...semalam siap aku tertido sambil menonggeng lagi gara2 xnak tido punye pasal..last2 tertido gak..haha..entah pape..

kitorang balik mlesia 25hb 11 aritu and sampai sini balik 6hb 12..sekejap giler kan??huk3...balik ni pon just buat mane yang wajib je..tujuan utama balik sebab nak sunatkan and akikahkan sufia...alhamdulillah misi tercapai..hehe...and alhamdulillah juge sufia tak meragam masa dalam flight...mmg behave sangat...cume masa nak balik melbourne je die menjerit2 skjp masa kapal nak aboard tu..tu pon sebab die nak tido..pastu terussss tido..caye x?huhuhu...bangun every 3 hours untuk susu je..pastu tidooo lagi...hehehehe...maybe balik sini waktu malam kot..so flight gelap..die pon boley tido dengan aman... :-)

kami sampai LCCT pukul 4.50pm baru landing..sebab cuaca tak bape elok time tu..sampai2 je sufia muntah susu sebanyak2nye..time tu mmg lepas minum susu pon..maybe perut die tak sedap kot sebab travel jauh sangat.. alhamdulillah sampai rumah melaka pukul 11pm..kikiki sebab kitorang singgah Crystal Bay tempat ikan bakar tu....hehehe..tapi aku xmakan banyak mane pon..perut xselesa sangat...macam2 yang ince'aren order..tapi aku dok pandang je..makan buat syarat..

ermm yang bestnye tu mak andak sufia siap turun melaka tu sebab nak tgk anak sedare baru..hehehe...ince'aren kate..takpe la sufia gembeng2 macam mak andak nanti pandai macam mak andak kan?kikiki bley gitu?? :-D

hehe pagi2 buta lepas sarapan kitorang terus merayap gi Anjung Batu..huwaaaa....rindunye nak mandi laut...huk3... :-(








malam esoknye kami buat majlis potong jambul sufia..buat sempoi2 je..sebab preparation pon mane yang sempat je kan..tapi alhamdulillah..sume jalan lancar..cume sufia pulak time turn die nak kena potong jambul tu tengah sedap tido..sebabnye sebelum tu xdapat tido sebab panas yang amat kat mlesia..mmg belengas 24jam rasanye..lepas mandi pon rasa panas lagi..aduyai...kesian budak kecik tu..tengah tido kena kejut..
lepas tu hampeh langsung xde amek gambar...balik batu pahat pon xingat camera..hanyut terus...hahaha..yang pasti hajat2 nak makan macam2 tu almost semuanye tercapai la..kitorang dok melantak roti canai almost hari2, pastu sempat la merasa karipap alai, ikan bakar, pizza hut, ayam goreng mcd, kfc rengit, donut sambal ibu, ikar bakar ibu, mee goreng mlesia and macam2 lagi la..fuhhh...mmg pulun abes..pasni xtau la pulak ye biler nak balik...kat mlesia jadual pack habis..pegi bank sane pegi bank sini..macam2 sume nak kena settlekan..adus...





nak dijadikan cerita sufia pulak kena berak2 sebab minum susu S26 beli kat Mlesia..aduhai kesiannye die..biler poo mmg najis tu nampak bergentel2 putih..besar pulak tu..kesian sangat2...balik sini baru macam nak recover balik...kesian sufia.. :-(

pastu on saturday kami ke singapore jenguk kubut arwah apak ince'aren kat sane..lame dah tak jenguk..petang tu pulak anak sedare kitorang si Azura ajak ke Universal Studio..hehehe kitorang layann je la..namenye pon tiket free...ngihihihi..sekrang ni ada promotion kat situ..entrance fee 5dollars only..tapi xmasuk kat theme park die la..ok la tu...just nak jalan2 je...tapi mmg rasa kaki nak tercabut la..sebab turun naik bas and MRT...waduh2..





esoknye kami pon bertolak balik Melbourne.. amek flight from Singapore to KL and then KL to Melbourne..fuhh mmg such a tiring day..alhamdulillah sampai dah Melbourne balik..dekat airport alhamdulillah semuanye lepas kecuali kerepek pisang cik zura je..huhuhuhu...

emmm...after 4 5 hari pon masih jetlag lagi.. nak pegi pasar pon xpegi2 lagi..


 ***letihnye badan....huk3...

5 comments

liza December 11, 2010 at 4:45 AM

takpe dila.. berkorban utk masa depan.. eh.. nti suruh la hubby ko togelkan kepala sufi tu. elok botakkan kepala.. baby girl kena la buat time kecik. klau baby boy anytime.. hehe

oo by the way, sempat cari tudung??

Nazariah December 11, 2010 at 11:00 AM

Ila, bape harga seekor kambing utk buat akikah kat sana? Mahal x sek?

DiLLaiLa December 11, 2010 at 8:53 PM

liza: hihi dah togelkan dah liza masa kecik dulu..kalo baru ni nak togel macam tak sanggup je aku..ihihii..
tudung???hihi sempattt..next day after kenduri tu terus aku ajak cek abe..kalo x mmg x dan la gamaknye..hehe

kak naza: mahal gak..tak macam kat sini..mlesia dalam 600 gitu x silap...eh lupe lak..hik tapi gitu la lbey kurang..

Herman December 12, 2010 at 5:41 PM

huhu, Cupi da pandai ngesot ker? Jebrot betul budak ni.

DiLLaiLa December 12, 2010 at 8:30 PM

ngesot ke belakang boley la..wakakaka die belaja gear reverse dulu..ehehehe... :-D