Kenape diorang macam tu kat kite?sdeynyee..


 
Emmm sdey sangat...huhu ni gara2 game bola semalam ni la..aku start terbaca balik yang bukan2 pasal kutukan2 dari saudara kite kat sana...nape la saudara serumpun kita kat seberang mesti nak benci2 kite ek...sedih sangat3...kita kan sama2 nak membangun...kite susah diorang tolong, diorang susah kita tolong..asal usul orang mlesia sendiri pon asalnye dari sane...so xde salahnye kalo kite tolong menolong...ermm aku sendiri pon Jawe...ye aku anak Jawe...asal usul pon dari atuk nenek moyang dari sana juge...ermmm...

sdey sangat2 biler diorang terus terusan kata nak ganyang2...sial2 kan kite...kite pon manusia biasa ape...ada maruah..ada rasa marah..diorang marah biler kite buat something yg xelok pada rakyat diorang..tapi cume ada berapa kes je dalam mlesia yang betol2 teruk n libatkan diorang...same juge kawan2 diorang yang datang carik rezeki tempat kite kadang2 pon ada yang baik...ada yang xbape baik..itu kan lumrah manusia..

tapi biasa sampai nak terus mensial2 kami rasa terguris juge u...aku bukan takde kawan2 dari tanah seberang...ramai je...dan ramai yang baik2..kadang2 biler terbaca yang diorang tulis buruk2 tu tahankan je dalam hati...dalam hati cakap takpe kite pakai otak...kite ada pelajaran..adusss...kadang2 nak je ikutkan hati jahat aku ni create satu account facebook dummy and mencarut yang bukan2 kat page diorang...tapi kite masih waras...

kalau la ada orang di tanah sana yang terbaca ni bagusnye...kami xpenah nak buat musuh dengan kamu orang...kitorang tetap appreciate sumbangan rakyat tanah sane yang penat bekerja untuk development negara kami...kalau ada kesalahan kami  ampunkan lah..emmm kami pon bukan nak korang sanjung2 kami...cukuplah sekadar menghormati kami sebagai negara yang paling dekat dan darah yang mengalir pon tetap dari galur yang sama...

huhu emonya aku dipetang2 hari ni ye...uhuhu...sedih maaa...  :-(


 ***harap segera lah habis kisah ganyang2 ni.. harap Malaysia and Indonesia akan terus berbaik... :-)

6 comments

*juliet le sweetheart December 30, 2010 at 8:47 PM

setuju sangat dengan dilla! :)

DiLLaiLa December 30, 2010 at 9:07 PM

uhuhu...sdeykan kak julie.. :(
sape la yang mulekan sume ni ye..hmmmmmm

kew_chop December 30, 2010 at 10:14 PM

setuju gak.. aku pun ada kawan2 from indon.. huhu..

Nazariah December 31, 2010 at 6:07 PM

Diorg mmg cmtula la.. diorg rasa diorg je yg betul...kekadang akak mmg malas nk baca. Kalo baca mmg sakit hati...dah la org depan umah ni Indon...

DiLLaiLa December 31, 2010 at 6:48 PM

huhu the best part is my SV is an indonesian.. ;)

liza January 1, 2011 at 3:47 AM

rasanya orang malaysia ok je. tp orang seberang je banyak yang jaki dengan kita.. sebab apa? ha.. yang ini kita tak tahu.. tapi media sana yg byk laga2kan kita..byk burukkan malaysia..