Jam, berus sabut dan mauripan

Hehehe sebenarnye tiga2 benda di atas mmg langsung xde kaitan pon..aku saje je nak mengomel di pg hari ni..

------------------
Jam

yg sebelah kanan tu gambar jam tangan kawen aku, ince' aren ku ada jam yang sama(jam laki la of course).. uhuhu nak dijadikan cerita dah seminggu lebih jam ni misplace..aduhaii aku mmg rasa bersalah yang amat..tapi diamm je..cakap ngan ince' aren, respon die bengang lah ape lagi..ermm nampak sangatnye xpandai jage barang..masalahnye aku ni nyanyuk, pelupe kalau letak barang. jam especially sebab bila amek wudhu' bukak jam pastu lupe simpan katne..ermm so aku mmg pk jam ni dah cicir kat mane2 lah..

eheh nak dijadikan citer, semalam ince' aren guna printer kat rumah.sekali die ym aku(aku kat opis), dia kate printer ni mcm xleh detect kertas la..aku pon bebel2 la..isyy selalu ok je..cerr la godeh2 sket printer nya...2 3 minit lepas tu, dapat ym lg..haisshhh sengal btol la, sape la yang letak jam dalam tempat kertas nihh...errkkkkk :D

[lepas ni terus takut nak pakai jam lg.huu]

sebelah kiri pulak jam aku kesayangan..hehehe..lama dah aku beli...murah je tp dah byk berjasa. emm xingat la bile sbnrnye..masa degree ke masters ek?hehehe hilang juge..dah berbulan2 juge.berbulan2 yang lame ye.. ingat xde harapan la...sekali kemas2 paper bag lama2 jumpe pulak..seb baik la aku xbuang terus je paper bag tu dulu..seb baik simpan dulu..kih3 mmg nyanyuk aku nih.. :D


-------------------
Berus sabut

aku basuh beg sufia smlm..hehe biasa lah aku mmg suke beli barang 2nd kan..ala bukan basuh beria pon, aku rendam 1/2 jam pastu berus2 sikit2 je. masa tengah berus2 tu tetibe aku terpk orang lain bawak ke berus sabut sampai ke Melbourne ek?ekekkekkee... Korang guna berus sabut x?hehehhee aku mmg penggemar berus sabut..hehe almaklum org kampung jadi mmg membesar dengan berus sabut pon.. :D

berus sabut ni mmg macam2 aku guna, untuk memberus kasut, beg, kaki(hehhee), berus bilik shower(macam la xde benda lain yang boleh guna kat sini ;p ), segala macam la...pendek kata berus sabut mmg multipurpose. sebab aku rase die xbape keras and xbape lembut..sedang2 elok je...terima kasih ye org yang cipta berus ni..byk berjasa kat aku..:D

[itulah begnya, dah kering pon, and diusung ke sane sini..huhuhu]

--------------------
Mauripan

2 3 hari lepas aku buat jemput2 ikan bilis. dah lama rasenye xbuat jemput2 hehe...aku kalau buat mmg suke letak yeast sket and daun sup juge..masa nak bubuh yeast tu ince' aren nampak..pastu dia kate.."ehh ibu letak mauripan?" kih3 tergelak aku dalam hati..bukannye ape, dah lame sebenarnye xdengar org sebut mauripan. mak I pon sebut yis ok..hehe pastu biler dah lame xdengar rase mcm pelik sikit word tu..rase x 'mauripan' tu mcm pelik sikit bunyinye..hiihihi ke aku je rasa... ;p

[ince' mauripang]


***ok habis dah merepek.hehe

6 comments

liza October 21, 2012 at 9:46 PM

Betul.dr kecik dah biasa guna berus sabut.skrg bila guna berus lain rs xbest. Kat sana xde jual eh? Hehe. Xpernah dgr pun nama mauripan tu. Mmg pelik. Hehe

Ira October 22, 2012 at 1:07 PM

Hehe.. sama la berus sabut tu best guna, tp aku jrg da guna skg ni.. sbb aku ni pemalas sket.

Aah, cam pelik bunyinya.. tp penah la dgr,cuma da lama x dgr.

DiLLaiLa October 24, 2012 at 12:52 PM

huhu xde jual la kat sini..aku mencari juge masa mula2 sampai dulu..last2 biler balik kg, aku bawak balik sini. rase susah pulak xde berus tu..

kih3 korang xpenah dengo ek?abes korang pakai yis cap ape ek kat msia?aku xpenah jumpe cap lain lagi selain mauripan..hihi

Nurrul Mohamad October 24, 2012 at 5:09 PM

kita pun ada brus sabut lam bilik mandi!! hihi

ila i mish u. u are one of my gals yg love 2nd hand goods, diy, thrift and murah tp looks nice. siap ada sepasang jeans n cardigan n beg lagi kan.

indunya! :/

DiLLaiLa October 24, 2012 at 5:15 PM

nurul u know what?! bag tu masih adaaaa...actually dari hari tu nak post pasal bag tu..kite mmg sayang sangat dengan bag tu tau. and the jeans as well masih pakai sampai sekrang...hahaha..cume cardi je dah xmuat..hik3

Nurrul Mohamad October 24, 2012 at 5:28 PM

kita maseh simpan d umah. aah ila bawak semua sbb tak lama after grad da g oz kan.. i oso sayang the bag, altho bag tu da d modify jadi beg kepit bawah ketiak (large purse)..sbb tali nya ada problem aritu