yeeepeee...hari ni sangat melegakan~

hehe..bz...tapi curik masa jap untuk update blog..

hari ni xtau apasal aku sangat lega2..pasalnye ada 3 benda..

1) pagi tadi jumpe supervisor..n kami bincang pape yang patut..pastu keluar ofis die rasa legaaaa sangat!perasaan die cam aaaahhhhhhhhhh..legaaaaa...huhu...camtula..aku pon xtau apasal..tapi aku hepi sebab at least aku clear sket arini ke mane arah tujuan aku pas ni..sukee..=)


2) akhirnye belly belt yang aku idam2kan aku dah dapat petang tadi...hmm..korang tau x ek belly belt tu ape...actually belly belt tu pakai untuk ibu2 mengandung..dengan belt tu xyah la aku beli seluar baru memandangkan most of the time sekarnag ni aku mmg xsanggup nak butangkan seluar(tapi still zip ok)...haha..maybe saiz perut yang makin membuncit itu menyebabkan rasa xselesa..so bile je aku duduk kat opis or masuk dalam kereta aku mesti bukak butang..hehe..hmm duduk kat sini ni selalu kena pk cemane cara nak berjimat..xleh cam kat mlesia..xleh beli sume baru..kadang2 sedey jugak..sedangkan ni 1st pregnancy aku..tapi ape yang kadang aku teringin belum tentu aku leh dapat kat sini...xpelah..ni kan semua cabaran..betol x?GO FOR IT DILLA! ;-)

so gambar belly belt tu cam kat bawah tu la..hehe...nak jimat2 pon kena 25aud gak..hehe..kire ok la tu kan...daripada aku kena beli 4-5 helai seluar baru baik aku pakai belt ni je..





3) enche' aren pegi kedai optus tadi..pegi tanye pasal bill optus kami..kami xpaham kenapa dalam tu die tulis rate adalah 99.99aud..terasa sungguh bengang sekali sebabnye patutnye kitorang kena bayar 70aud je(harga untuk pakej tu)...huh marah sungguh aku rasa..beza 30aud tuu..aaaa rasa nak jerit je masa 1st time dpt bill tu..tapi kena berlakon cool la kan sebab enche' aren pon dah bengang2 time tu..hehe..

kitorang dah call optus tapi punye la lame kena waiting..last2 kena letak talipon..aduyaiii...dah la pakai postpaid 29cap je..abes la aku byr bill talipon bulan ni..huk2..

tu yang tadi enche' aren gi kedai optus tu..lagi senang..rupe2nye orang tu pon blur2..siap xpaham lagi nape leh jadi camtu..pastu die call kan optus punye opis..dekat 30min kot(kalo kitorang talipon sendiri mau bengkok beb..huhu)..tapi still xdapat solution...sekali tah cam mane en arin leh baca bill tu belah belakang sekali rupe2nye kat situ die ada tulis "Promotional Credit 39.99aud"..hehe..pastu biler total up setiap item tu tolak dengan 39.99 tu mmg sama dengan total dalam bill yang kena bayar...hahahaha...sengal nye kitorangg...dua2 BABUT..dua2 malas nak baca betol2..tau nak marah je..hmm sesape yang berada kat sydney tu sorila ye atas kepeningan kami...

tapi kan kalo perasan...rate die tulis 99.99..promotional rate 39.99..maksudnye pakej kami adalah 60aud shj instead of 70aud..hahaha...yeeepeeeeeee...dua kali gembira la aku...rupe2nye sebab kes kami yang kena re-apply optus dulu kami dah termasuk dalam pakej yg 60aud(org optus yang mamat tu talipon pon dah sah kan macam tu)..hehe..promotion tu cume ada kat tv je skjp masa time2 dah nak bukak sekolah aritu..kat website mmg xupdate..suke sukee..hihi..yang hampehnye mamat optus tu pulak yang blur kenape pakej tu 60aud..huhu bleh plak die tak update info terkini..seb baik aku mmg penah tgk iklan tu..so xdelah blur buat kali kedua...yang korang tgk ratus2 kat bawah tu tmasuk charge untuk 1st installation...harga modem sume tu kot...





hmm yang pasti hari ni mmg best..wpun tadi aku termasak ayam kunyit masak lemak(patutnye nak masak kari tapi tersalah amek bekas kunyit)...aaa bengong..terus sakit kepala makan ayam kunyit masak lemak..adess...huhu..ape la dilla...



**DiLLaiLa~~ oklah enough for today..need to get some sleep n besok teruskan berjuang...daaaaa...

7 comments

kew_chop February 9, 2010 at 10:51 AM

tula dok obersi semua benda nk kena berjimat kan. aku dulu pun awal2 terkilan gak masa anak 1st byk benda tak dpt beli. tapi lama2 dah biasa, huhu..

DiLLaiLa February 9, 2010 at 11:00 AM

huhu..sdey kan mur..dah la kat sini style orang suke beli barang 2nd..nampaknye ada harapan la kami pon kena beli yg 2nd jugak..sian baby..sian mak baby jugak..sobsob

nazariah February 9, 2010 at 3:20 PM

Huhu, saya lagilah tak keje. langsung tak boleh beli barang. Yg boleh hanya mengikut ape yang telah dibudgetkan oleh abang. Siapla balik M'sia nanti, nak shopping sakan. Tinggal bape bulan je lagi. Yeahh...

DiLLaiLa February 9, 2010 at 3:52 PM

ape lagi kak naza..dah ada peluang "baikk punyeee" buat bisnes tu..baru la boleh tabur2 duit sket kat sydney..emm..best ek kalo menjadi..=)

bdk bucuk :P February 9, 2010 at 6:37 PM

Aku tumpang gembira sbb ko da lega~ Hehehe... wp aku x faham apa ko citer pasal optus tu :D

liza February 9, 2010 at 7:20 PM

tol tu hasdi..by the way dilla..belly belt tu convert duit msia bape ye.. kat sini rm80++ taw.. so terpaksa la cari suar pregnant bundel saje..hehe

DiLLaiLa February 9, 2010 at 7:58 PM

liza+ hasdi : hahaha..takpelah kalo korang xpaham..asalkan aku dapat luahkan perasaan..hmm..kalau convert duit mlesia dalam 77.50 centu..ala lbey kurang je..