BBQing at our backyard!

hehe ni plak kitorang buat projek semalam...hehe bakar ikan...nyam3...ince'aren nak test portable BBQ set yg die beli aritu..hehe..aku on aje..aku pon buat la bumbu ikan and wrap kemas2 dalam foil..carik gak daun pisang tp xjumpe la pulak..


[ikan and hotdog]

ermm struggle betol memula nak hidupkan arang tu..rasenye pasni kitorang kena beli coal lighter tu kot..atau pon yang mcm lilin askar tu..fuhh penat aku tengok ince'aren turun naik tangga gi bakar arang kat dapur...sabo je..last2 pening pale sebab arang xnak menyala kite pon pasang kipas angin kat situ..huhu baru le nyala..kalo tau awal2 lagi dah buat dah uhuk2..

bakar punye bakar apsal la tak kering2 lagi ikan ni..sekali baru ince'aren ingat kalo kat melaka tu biasanye ikan bakar diorang bakar terus atas api..lumur dengan garam je kot..pastu tuangkan kuah sambal atas die..huhu tak tau le pulak aku..so moral of the sorry next time kalo bako ikan ikut lah cemane yang ince'suami suke saje ok...uhuhu..ape pon ikan bakar tetap licin..hotdog pon licin juge...dah sudah tu ince'aren bakar ayam plak...nyam3!  ♥ ♥ 

[tukang bako] 
[tukang sebok...uhuhu]
[ikan bako Barry Street..hehe]
[tinggal tulang..seb baik tulang xleh makan..hehe]
[tukang amek gambo]
[ayam pulok]

***next BBQ in schedule : March, waiting for abang komeng ;-)

2 comments

Nazariah February 22, 2011 at 11:19 AM

Wah tempat bbq baru la...hihi..bolela berbbq masa kami kat sana nnt...tp bestla yg ni sbb msh pakai arang...org sini cmni gak rupanya tp gas...jd ayam ke apa yg bakar mcm kurang power la rasa dia...lg satu, yg ikan tu Ila boleh buat cmtu kalo nk lbh juicy...tp kalo ikan bakar lg sedap kalo ada hitam2 sikit...sbb tu after bakar baru tuang kuah sambal...:)

DiLLaiLa February 22, 2011 at 12:34 PM

hihi tu la pasal...nxt time buat bkr terus je..

ok nnti akak dtg kite bbq k!;)