Haemorrhoidal and me!

Uhuk3 tak habis2...semenjak aku mengandung bulan 11 2009, aku asek kena haemorrhoidal  ni je..adusss...terseksa u...sebelum ni mmg aku xpenah kena..tau ke ape tu..uhuhu itu adalah b*asir...huaaaaaa... :(  sakit oooooo....sob3...

ermm sabtu lepas kan kami makan luar..pegi makan kat Es Teller lagi..lepas makan sambal belacan die terus aku nye penyakit yang xdiingini ni datang balik...aaaa menyesal sangat...sekarang ni aku tengah menderita..duduk sakit...baring sakit..ni ada lah kurang sket...dapat lah aku duduk buat kerja..aduyai..mmg berair la mata aku...bile nak buang air besar tu lagi la terseksa...takut pon ada jugak...berdarah2 jangan kata la...aduss la...cemane nak baik ni...aritu rase cam dah ok...huk3..



setakat ni aku dok sapu krim Anusol je lah...sejuk sket rase kat situ..emm kalau sape2 yang xpenah gune krim tu camni kat atas tu la rupe die..aku bukan ape..bukan malas nak jumpe doc..tapi silap2 die recommend ubat ni gak kot..huhu tu yang malas tu...uhuk2..

ok lah..selesai sudah sesi luahan perasaan... :-( :-(


***perut pon ikut sakit sekali..haihhh 

5 comments

Ira February 23, 2011 at 2:50 PM

sabar dilla.. semoga cpt sembuh. tapi jgn biar sampai melarat. kalau x baik gak, g je jmpa doc terus. jgn biar kan..

DiLLaiLa February 23, 2011 at 3:56 PM

huk2 mmg kena sabar banyak2 zira..nanti ko bersalin pon kena jaga2 juge tau..org bersalin pon mudah kena juga..aku aritu kena masa awal ngandung, lepas bsalin n ni kena balik..lambat lak tu baru nak baik..

Nazariah February 23, 2011 at 5:30 PM

Ila, akak pun guna ni juga...sblm ni guna Hemocane, tp yg masa kena yg 3 bulan lepas...hemocane dah tak berkesan tu yg tukar ni pulak...ini nmpk ok...tp spt biasa nak baik mmg ambik masa...uwaa...mmg terseksa smpi nangis2...hrp tak kena lg...mmg xleh mkn pedas sgt n kalo boleh mkn mcm nestum, quaker oat, utk elak sembelit...sbb kalo kena sembelit pun dia akan jd balik...sabar lah ek...akak pun sama sume ubat kat farmasi dah try ada 3 sumenya n kalo gi jmpa dr rasanya ni juga kot yg dia suggest...

DiLLaiLa February 24, 2011 at 4:23 PM

owh yang akak kate madu tu pon akak dah xpakai ek kak?

Nazariah February 24, 2011 at 4:26 PM

madu tu botol nya kecikla sgt la...dah abis pun...:(