Semoga Allah lindungi mereka!

Satu demi satu dugaan Allah turunkan untuk hamba2-Nya..semua berlaku di orang sekeliling aku..Ya Allah kau lindungi lah saudara2 ku ya Allah...

Mula2 banjir di Brisbane..ramai juga student2 Malaysia yang dapat kesan dari banjir tu..habis semuanya..Alhamdulillah keadaan beransur2 pulih kat sana...harap2 bantuan xseberape yang pelajar Malaysia seluruh Australia sumbangkan dapat bantu mereka sedikit sebanyak...

[from Herald Sun]


emmm kemudian cerita banjir kat Malaysia..dengarnye sekraang dah semakin teruk...kat area Labis, Segamat  and Melaka dah berpuluh ribu yang dipindahkan..Ya Allah kau mudahkan lah urusan mereka Ya Allah..kau lindungi lah saudara2 ku...

[Segamar or Labis?aku pon xtau]

pastu cerita rusuhan kat Mesir..mula2 aku macam x amek tau...tapi nampaknye keadaan semakin serius yang amat...and dengar cerita ada pelajar Malaysia yang kena rogol malam kelmarin...Ya Allah aku mohon kau lindungilah saudara2ku Ya Allah.. sangat sedih dengar berita tu... harap2 sume rakyat Mlesia yang kat sane dapat balik dengan selamat...aminn... harap2 lapangan terbang Cairo dapat terus beroperasi...aminn... :-(


[from blogAriff]

ni msg yang one of our student tinggalkan kat blogAriff (klik sini). Boleh juge baca serba sikit kat sini .
untuk perkembangan semasa boley intai kat sini. 


Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.
Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:
Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.
Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.
Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita
Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923
Atau melalui:
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com

Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.
- Nadia



***minta doakan kesejahteraan untuk mereka semua...aminn..

2 comments

Nazariah February 2, 2011 at 9:01 AM

Sian yg terkena banjir...kesian juga kat student msia kat mesir. Semoga mereka sume dilindungi...Amin...

DiLLaiLa February 2, 2011 at 2:52 PM

amin...