Bangkit semula!

Alhamdulillah aku dapat rasekan lately ni semangat aku bangkit semula..rasenye dah lame aku tak rase cam ni...since sebelum bersalin perhaps..sufia pon dah nak masuk 11bulan..dah mcm2 die belaja..aku??ape yang aku progress...kadang2 rase malu kat sufia...huhu...

ermm nasib baik aku telah dimotivasikan oleh kawanku..tetibe terasa maluuu sangat...kenapa aku asek kate xboleh xboleh...ermm to be honest, aku dah tak ingat bape banyak kali aku asek ajak ince'aren balik..aku rase mcm dah xnak teruskan phd ni..sampai rase ape pon xboley..aku xjumpe2 lagi ape aku nak buat..sume aku baca aku propose sume macam serba xkena..teruk kan?

at the same time aku dah semakin hanyut..makin lame makin malas makin lame makin lemau...owh dilla!!nape la jadi macam ni???ya Allah..sampaikan SV very2 upset...jumpe aku tengah jalan pon senyum xikhlas je..siap bagi keluhan berat lagi..lagi lah hati aku meronta2 nak balik!

time kasih banyak2 kat kawan aku tu..if Allah takdirkan aku luluskan phd ni die lah antara org2 pertama yang aku nak ucap terima kasih..huhuhu sampai centu sekali..sebab aku rase kate2 die dah bukak mata aku..selama ni biler aku luahkan perasaan kat akak2 kat lab waima pada ince'aren sekali pon aku xdpt kesedaran tu..bukan mereka xbagus bagi nasihat..tapi aku yang keras hati kot..aku rase ke sane sini aku mencari motivasi..sampai kan depan SV pon aku buat muke down..ape daaa..

Alhamdulillah dah a few weeks ni aku work hard..aku dah nampak ruang kat mane aku nak melabuhkan phd ni..mudah2an lepas ni aku dapat propose pape yang berkaitan dengan area tu..even SV aku pon kate tadi, I think u already had enough reading, now u're in the 2nd year and I think u are ready to propose ur very own idea..u have to stop thinking of what other people think or said in their works..but u have to define ur own ideas..and he gave me a BIG smile..ya Allah I am so happy! at least didn't feel like a loser anymore..

I have a very understanding husband, a cute sweetie pie that always makes me happy!, my ibu and families , and lots of friends that support me..I never walk alone in this journey InsyaAllah..well at least I know Allah will always be with me...Thank you Allah...


***walaupun susah mesti teruskan! :-)

2 comments

Ira May 26, 2011 at 10:41 AM

Tahniah dilla.. teruskan semangat tu. Semoga berjaya. Jgn cpt mengalah, ingat insan2 tersayang yg byk bg support pd ko. Jgn hampakan mereka. you can do it!!

Semoga Allah sentiasa memberi jalan utk mu :)

DiLLaiLa May 26, 2011 at 11:31 AM

Terima kasih byk2 zira!doakan aku ye..entah ape penamat kisah phd aku ni..pape pon mesti nak terus berjuang! :)