sufia and pediatrician!

ermm sebelum citer panjang mau ucap tahniah kat one of my best friends..baru semalam die kaypo2 kat kitorang yang dirinye sedang pregnant lagi..yeayyy..alhamdulillah..nama beliau adalah rahsia di sini..hohoho..suke ati I la..hek2.. :-D

actually nak citer pasal sufia..huhu tadi kami bawak sufia g pediatrician...ermmm actually kitorang sbnrnye cam malas je nak take this matter seriously..sampailah teacher sufia advice suruh bawak gi specialist..ermm ni sume adalah gara2 habit si cupi2 yang suke mengeluarkan lidahnye itu..

ibu ku kata aku pon mase kecik2 ada habit jelir lidah ni..hehe sampai kebeso gak kot..aku rase aku umur 5 tahun kot(hehe aku ingat lg)..time tu amek gambo..pon aku jelir lidah.. :-D :-D so maktok sufia kate takde pape kot..habit je tu..

tetibe one day teacher sufia kate..die suke jelir2..pastu air liur meleleh..pastu kadang2 kalo dah gitu suke nafas ikut mulut..so die kate la she might possibaly get a problem with her speech later on..perghh terus aku naik risau..terus buat appoinment jumpe pediatrician..

ok after a month kami dapat la appoinment letter tu..huhuhu..lame giler..xkesah la tu...so tadi bawak check2..ada dua dokter..die kate we didn't see anything abnormal on her..means the tounge la tu...since she eat well, drink well and starts making sounds..(i told them bout sufia making sounds like baa baa baa..daa daaa daa).. pastu diorang sibuk citer pasal eczyma sufia plak..

ermm pastu aku pon citer la pasal yg teacher die kate centu centu kan..baru la diorang focus balik kat citer pasal lidah...they think thats quite normal actually.. Alhamdulillah untuk setakat ni mmg lega sangat2 la..lagipon doktor pon yakin yang tu just habit..even doktor kat GP and our midwife pon kate certain baby mmg cenggitu...huhu

pape pon after 3 months akan buat check up balik..mudah2an baik2 saje..doakan ye sume.. 


***sufiaaaaaa..ibu doakan sufia sentiasa dilindungiNya..amin..

4 comments

M@Ri@M May 21, 2011 at 12:12 AM

ila..insyallah xde pape la. kdg2 dorg ni panic jek lebih.bdk kecik lg la.kalo dh ibu nye pn ada habit yg sma...x leh ckp pe la kn.hehe
jiran akak anak dia dh 4thn...bru nk berckp.sblm ni dorg siap jumpa pead semua takut anak dia x leh nk bckp.tp doc kata anak dia lmbt skit.skrang dh keletah dh berckp.hehe.pape pn..mudah2an sufi sihat & xde sbrg mslh hendaknye

DiLLaiLa May 21, 2011 at 12:56 AM

huuu tu la pasal kak yam..harapnye takde pape lah..haihh..kadang2 mmg kesian tgk die..lidah terkeluar centu..mesti penat kot..tp xtau nak tolong cemane..huk2

liza May 21, 2011 at 1:07 AM

insyaAllah takde apa tu.. like mother like daughter gitu kan..

Nazariah May 21, 2011 at 5:22 PM

No worries la la, ok kot...akak ada sepupu yg siap buat pembedahan lidah lagi...elok je boleh ckp...lg pun ibu pun dah ckp ila dulu cmtu kan...so xde apa kot...nnt dah besar pandailah dia control lidah sendiri kan... InsyaAllah xde apa...Maklong pun doakan sufia sihat2 je...