indahnya bahasa

malam ni aku stress sikit.
sebabnye- sufia buat perangai, tanak tido awal..sekarang die dah ada habit tido lewat and bangun lewat..susah ini macam..

mlm ni aku kena siapkan kerja..paper tu mesti kena submit esok by hook by crook.
so aku mmg kena buat lah sampai habis. bile dah malam camni tentu2 lah dah penat dan ngantuk. aku bukan dapat tido or nap pon tadi..

so pendek kate, malam ni aku "boco karo merem".huhu korang paham ke?
emm tibe2 je aku terfikir, indahnye bahasa ni kan..setiap bahasa tu unik. aku suke belajar bahasa. aku suke tiru dialek orang tempatan..hehe mmg suke lah..sebab tu kalau aku jumpe kawan swak aku terikut ckp swak, jumpe org nogori pon terikut juge..actually bahasa melayu yang penuh puisi2 tu pon aku suke..

basically i speak malay, english, jawa, a bit of melayu sarawak, a bit of mandarin, a bit here and there..ok la tu kan..actually mmg ada cita2 nak belajar bahasa mandarin, jepun dan arab..hehe entah ada masa lagi entah tidak xtau la kan..


***kalau yang xbiasa bahasa jawa, baca ayat aku kat atas tu mesti rasa cam bunyi hindi/tamil kan? ;p

4 comments

Ira March 1, 2013 at 6:16 PM

aku igt bahasa hindi..
:)

*juliet le sweetheart March 1, 2013 at 7:19 PM

Akak pun ada keturunan jawa... tapi 1 habuk pun paham bahasa jawa... Rugi kan... ;)

liza March 2, 2013 at 11:16 AM

laki i org kelate. tp i tak nak belajar bhsa kelate. teruk tak? huhuhu

Nurrul Mohamad March 5, 2013 at 1:53 PM

fav word bahasa swak ila - 'otedah' ahaha