Hati meronta2

Asal time nak dekat raya je mesti datang penyakit aku ni..penyakit tangan gatal nak pegang mesin..hukhuk..


hati aku dah meronta2 dah ni rasa nak jahitkan sufia dress macam ni..and kalau ada masa aku nak jahit sepasang untuk diri sendiri gak..angan2 nak buat guna english cotton mesti lawa kan? yang kat bhgn pinggang tu letak lace kecik je just untuk divide bhgn top and skirt...kat bahgn bahu buat puff besar2 sikit..kat lengan nak bubuh getah(kalau bubuh getah xyah letak butang), atau letak lace(tapi kena buat butang mcm naju kemeja tu kalau ketat la kat situ, leceh la sikit nak buat)



huhuhu tapi mmg impossible lah..sebab mesin aku dah masuk kotak tinggal tunggu masa je nak bawak balik kampung..lagipon ince' aren dah pesan awal2..tahun ni raya pakai apa yang ada je...kalau nak baju baru pon beli je baju2 pak arab tu ke banyak je pilihan..iskkkk

***angan2 ditunda

4 comments

Ira June 25, 2013 at 11:03 AM

dilla, ko mmg belajar menjahit ke?
seronok tgk org pandai menjahit ni. teringin jgk menjahit bj sendiri, tp xde skill.

DiLLaiLa June 25, 2013 at 11:29 AM

hihi taklah zira..mak aku jahit baju orang..so, dari kecik dah biasa tolong mak aku sikit2..aku jahit xlawo tapi boleh la buat pakai2 sendiri je..

Nurrul Mohamad June 25, 2013 at 1:06 PM

if u ask me mmg nurul kata jait jekk ;p bukak kotak kejap den after abis jait simpan balik heeee (marah encik aren ngan kamek klak).. i oso want to jait something for raya...walaupun tgh tunggu hari time tu

DiLLaiLa June 25, 2013 at 1:38 PM

waaaaaa kalau ikut hati mmg nak buat gak nurul..taaapiiii tadi check2 sususan kotak, kotak mesin dah duduk tengah2...haihhh takde rezeki kot tahun ni..