Melbourne Aquarium

Salam all,

huhu rindunya rasa nak merepek2 kat sini. dah lama sungguh aku xupdate apa2 kan..macam mana life aku kat sini? Alhamdulillah ok2 je.. apart from research aku yang makin lama makin kusut tu..Alhamdulillah sume ok..hehe

so, nak kasi warm up blog ni aku nak citer pasal kami pegi Melbourne Aquarium sabtu lepas. baik lah tulis kat sini kan sebelum cerita menjadi basi.. actually dalam tempoh hampir 2 bln ni ada la juga kami ke tempat2 lain yang berdekatan tapi malas nak tulis, so bila malas sume pon jadi basi..

 kami pegi Aquarium tu naik public transport je, half way drive and parked our car at the train station. biasala kat sini kalau nak drive gi city pening sikit nak carik parking. ada mmg ada..tapi 15dol 20dol sehari..hehhee rugi2..baik aku beli kasut ke baju ke ngan duit tu..hehhee

kalau nak compare Melbourne Aquarium and Sydney Aquarium, kami mmg like Sydney Aquarium banyak2 kot. sebab nya yang kat sini alahaiii tempatnya kecik je..2 tingkat belum sempat nak semput jalan dah abes dah..alahai..tiket nya pon lebey kurang mahalnya...cuma yang best sikit kat sini sebab sini ada penguin..hehe guin-guin anak kata..tak habis2 guin-guin.. so kami masuk tu lebey kurang pukul 11.30 pukul 1 centu dah kuar dah.. tu termasuk dah singgah shop dia, kuar masuk toilet etc..hehe sekejap je dah settle..

hehe gambo macam biasa lah kan, aku cilok je kat fb ince' aren..nampaknya kualiti gambo ince' aren dah makin ok dah sekrang ni. Good job, ayah!! :-)
[sufia and guin-guin]
[huhu suke sufia..]

[budak paling cheeky, rasa nak cubit pipi..huu]

[night view at Yarra River Melbourne]

Pastu kami kuar lepak kat Melbourne Madinah Mosque sampai Asar kemudian baru cari makan sikit. Owh ye, nak selit juga..dalam masjid tu aku jumpe artis mmg nyaris tak cam sebab dah lain. Alhamdulillah.. semoga berpanjangan.. manis aku tgk dia sekarang compare ngan dulu..lembut sangat. tolong bersihkan bilik solat perempuan tu..MasyaAllah tak sangka..

hehe oklah tu je lah nak merepek..nanti aku ada benda nak citer or ada pegi mana2 lagi aku tulis lagi..
daaa...


***rindu nak makan kek cekelat.tapi malas buat hehe


4 comments

Herman & Naza June 18, 2013 at 11:05 AM

Kalau gi aquarium Sydney smpi x larat plak nak jln...hehe..la, sapekah artis tersebut? :p

DiLLaiLa June 18, 2013 at 11:48 AM

kannn..haha teringat lagi amna sampai melepek kena jalan jauh.kih3..

hehe artis tu? tunggu surat khabar kuar la k..kang saya sebut kat sini, glemer pulak blog saya kalau orang google. wakakka perasan..

Ira June 20, 2013 at 11:58 AM

hehe.. xkeluar paper lg ke sapekah artis tu?
comelnya sufia..
cantik semua gmbr2 tu.

liza June 26, 2013 at 6:14 AM

Nak kepoh gk, siapa retis tu? Huhu~