ada apa dengan kakiku?

[owh..yg hitam2 tu hanyalah bayang ok..hehe]


nampak macam takde pape kan??yerr..memang tak nampak pape pon yang pelik kat kaki aku tu..3 hari lepas aku dok belek2 pon xjumpe pape yang pelik kat kaki aku..

tapi yang pelik nye...kaki ku gatalllll yang amat..kat bahagian jari2 sume..ditambah pulak dengan sakittt n bengkak yang buat jari naik merah...sumenye start malam senin aritu..tapi aku pon xsure lagi pasal ape aa kaki aku sakit..xkan sebab makan sotong kot..rasenye selame ni kalo aku makan sotong gatal kat muke je..since aku mmg ada resdung..hmm memule ibu jari kanan je sakit..n aku buat ignore..pastu hari senin jari2 sume dah start bengkak n gatal sket2 je..tapi sebab bengkak tu mmg sakit so aku x gi uni..seb baik appoinment ngan sv dah pospon...

n then selasa aku gagahkan gak gi uni..dengan kaki yang masih xbape ok..n macam biasa aku akan pakai kasut putih yang masih cantik menawan yang aku beli kat savers(kasut 2nd ok)..ala xde la cantik sgt pon kasut tu..design die dah la cam budak sekolah je aku rase hahaha..tapi sebab die mmg nampak masih elok sangat2 so aku beli la..actually dalam minggu lepas je aku baru start pakai kasut tu..baru 2 3 kali kot..memandangkan cuaca makin sejuk sekarang so mmg kena la aku pakai kasut yang tutup abes camtu..

sesampainye aku kat uni semalam..aku pon terus bukak laptop n open file yang aku nak sambung keje tu..dapat la dua ayat aku taip..n macam yang aku jangka..kaki aku buat pasal balik...merenyam2 yang amat...ya Allah tuhan aje yang tau..rasenye time tu aku baru sampai uni dalam 30minit kot..terus aku call enche' aren balik.."abang...kaki saye gatal sangat2(ngehehe ngan suara nak nangis)..saye nak gi klinik leh x?xtahan nih.." haha sian orang tua tu..baru sampai umah dah kena jemput aku balik..aku pon serta merta terus call GP buat appoinment..seb baik ada slot kosong lagi..kalo x menaun la tunggu kat klinik tu..dalam kete aku dah kena bebel2 tak hingat dengan laki sendiri..enche' aren kate ni mesti sebab kasut putih ni lah..mane ada mok gatal kaki sebelum ni..(mungkin jugak ek)...huhu bebel la yang..i xkesah pon..asalkan dapat jumpe dr..hehehe...

[ngehehe saje je tepek gambar klinik kat sini..mane tau lg 4 thn aku rindu lak ke..=p]


sampai klinik huaa kena tunggu sekejap..aku dah rasa cam nak nangis..dapat jumpe dr kareem..dr baru kat situ..huhu seb beb baik dr tu baik..ala2 peramah gitu..sempat plak die sebok nak tengok kad matrik yang aku pakai..huhu pastu start la die citer anak die pon student la trobe juge le..macam2 la dr ni..kaki aku dah gatal nih..die belek2 kaki aku..die kate die pon x tau ape masalahnye sebab die xnampak pape..huk2..pastu die tanye ada tak pakai stokin or kasut baru lately ni..SAHHH...memang sah la aku rasa pasal kasut putih itewwww...grrrr....

dr prescribe kan ubat cream soh sapu..tapi ubat tu 2 hari je aku leh sapu..agaknye ubat tu kuat kot...balik dari GP aku terus basuh kaki bersih2 n sapu ubat...pastu aku baring kat bilik..sdeyy sob3(dalam otak dok pk apsal la kaki aku ni ek..siap buat citer novel dalam otak)..pastu aku rasa cam gatal tu semakin menjadi2..pastu enche' aren datang tengok kaki..huwaaaa...terus aku nangis...huwaaaa...pastu die kate ubatnye sikit sangat ni sapu..die sapukan lagi tebal2(agaknye fungus tu melawan ngan ubat kot..mmg gatal tak hengat punyeeeee...seriusss..xtipuu)..makin kuat la aku nangis..hik2..gembengnye aku...hahahha...

n malam tadi lepas sapu lg alhamdulillah dah beransur kurang bengkak n gatal tu..alhamdulillah sangat2...pastu biler aku belek2 balik kaki..baru la nampak ada dot2 putih kat kaki..agaknye fungus tu baru nak nampakkan diri kot..huhu..pagi ni pon nampaknye dah makin ok..tapi aku xgi uni lagi..takutnye nak pakai stokin...malam tadi pon wpun sejuk aku xberani tido pakai stokin..padahal dah sejuk tahap gaban dah tu...tahan kan aje..gara2 xnak kasi kaki berkuap..huhu..

aku XKAN PAKAI lagi kasut putih tuuu....hehe saje je aku xnak tepek gamabr kasut..sebab kasut dalam kete...aku dah campak die..geram aku...terseksa aku siang malam kau tau x??? hmm macam ni kena beli kasut baru ni..hahaha...=p





**DiLLaiLa~~sebenarnye xtau nak citer ape..saje2 je nak membebel..citer pasal kaki n kasut pon ok jugak la kan??hikhikhik...

2 comments

ikanbesh May 5, 2010 at 11:50 PM

len kali beli spray anti fungus dulu baru pakai kasut tu..
tak pon basuh kasut tu dulu b4 pakai
yela.. die simpan kasut tu berperap2 kan
hurm xpe
jgn beli kasut baru
simpan duit
basuh dulu kasut tu je

DiLLaiLa May 6, 2010 at 7:07 AM

alamak ko zana....aku baru je semangat nak beli kasut baru...hahaha...=p