Lebaran 2010

Agak2 entry ni dah basi tak?hehehhe...lambat benor nak posnye..banyak lagi benda lain nak tulis sebenarnye..tapi sume tertangguh..bz sangat la lately ni..hehe busy memenuhi jemputan open house je sebenarnye.. :-D 

tahun ni kami beraya di Melbourne..tak dapat balik raya tahun ni..macam mane agaknye ibu and adik2 beraye tanpa kami ek..mesti sdey..kitorang pon sdey je kat sini..huk2..raye tahun ni macam tak berapa nak rasa laa..ok mmg kami pegi open house..tapi tak rasa sangat feeling raya tu..just makan ketupat rendang..raya bukan pasal tu je..raya ada satu feeling yang special..more than ketupat rendang or kuih muih yang sedap2...

[ada nampak cm ayah mithali x?kiki]
ok..ape citer raya aku tahun ni?takde yang menarik sangat pon especially hari raya pertama..huhu tahun ni aku kena masak rendang n ketupat sendiri..seb baik dah penah try masak before this..so xde la jakun sangat..yang xsyiookkk nye tu rendang aku hangit..wakakaka...mane taknye dok mengejarkan anak dara kecikku yang sorang ni..malam raya ince' aren masih kije..so terpakse la aku berkejar2an ke sana ke mari..seb baik pagi tu ince' aren dah tolong2 juge siap2kan barang2 masak..so xde la kelamkabut sangat.. ;-)

raya tahun ni kami makan berlaukkan rendang daging and lodeh je...cita2 tinggi menggunung nak masak ayam kari terbengkalai begitu sahaja ok..hehe..kalo ikutkan famili ince' aren pagi raye mesti ada kari so konon2 nak masak la..tapi memandangkan Sufia Az-Zahra punye amukan cukup menggugurkan jantungku so terpaksa la cancel saje ayam kari tu ye...hehehe

pagi hari raye pertama kami tak pegi mana2 pon..hehe aku mandi pukul 1.30 tghr..haha tu pon sebab kak azida jemput makan kat umahnye..(kalo x mandi petang kot)wakakaka... kami skype ngan famili kat melaka pagi tu...n aku masih lagi dengan uniform pj's warna biru and rambut gerbang2...ahahaha..siap kena complain lg ngan ince' aren..ahaks..nak skype ngan family rengit sume orang takde online..hari raye ke 3 or ke 4 kot baru kitorang dapat skype...aduyaii..huhu..ince' aren pulak petang tu rushing nak kemas dewan untuk majlis esoknye..so kami berdua beranak ape lagi tido la.. :-D

hari raya ke2 baru lah rasa cam beraya sket..kami pegi ke majlis sambutan raya anjuran komunti kat sini..hehe makan makan makan dan makan lagi..macam2 ada..ketupat, rendang, nasi tomato, beriani..kuih muih..sume ada..hehe aku amek tender popia je...hehehhe..macam biasaaa... :-p majlis berlangsung kat Exam Hall, La Trobe University..mmg raaaamai sangat..ramai yang tak kenal muke pon..pastu sempat la gossiping ngan kawan2 kat sini..lame dah aku tak jumpe diorang..since cuti bersalin n tak pegi study circle muslimah mmg dah lama xjumpe orang..

sepanjang Syawal ni ujung minggu je kami mesti la xlekat kat umah..hehe open house sana sini..thanks to k.rami, k.asra, a.hamdan, k.jumi, k.nita and beberapa lagi akak2 yang jemput kami..macam2 ada..sume jenis laksa aku jumpe tahun ni..nyam3...yang paling aku jatuh cinta sekali trifle kak nita..mmg yummmmyy!!hehe..agaknye2 minggu ni ada open house lagi tak ek..? hihihi... :-D

[excited nye muke aku..kui2 ]
      

[one happy family]


[kakak2 ku]

 
[ ^o^ ]
 
 
[us! :-D]

 
>>gmbr from fb a.zafiri...


***tahun depan raya kat mane agaknye ek...huk3...

2 comments

Nazariah September 21, 2010 at 8:00 PM

Ila, betul la lama sungguh tunggu citer raya org melben. Hihi..

DiLLaiLa September 22, 2010 at 5:12 PM

ngihihi tulapasal kak..asek bertangguh je..nampak sangat raye tahun ni xspecial..post entry pon cam nak tanak je..hehe