Sufia's very 1st vaccination~

Jumaat lepas selamat sudah Sufia Az-zahra kena cucuk buat pertama kalinya..huhu..ibu die yang cuak lbey sebenarnye..yela kite mesti risau anakanda ni demam kan..kesiannye kalo demam kan..kalo budak kecik ni merengek time sihat sejahtera pon ibu dah gundah gulana..apetah lagi kalo kena demam..huhu..mau ibu die sekali demam balik..aduyaii..

alhamdulillah seb baik kat sini immunisation masih lagi free..ada jugak dengar2 sesetgh tempat tu dah start kena bayar..kalau kena bayar pening juge ek kalo nak advancekan duit..emm semalam cucuk tu kat Reservoir Bowl Club..dekat je dengan rumah ni..tempat tu dekat2 dengan lake..rasa dah penah citer pasal lake kot sebelum ni..emm kat sini public immunisation punye session macam ni die buat tak stick kat satu tempat je..diorang mmg dah prepare schedule siap2..setiap bulan dioarang akan bukak open session tapi kat tempat beza2 la..so kite kena refer jadual tu la..

yang tak best nye tu...haihhhh...on da way nak ke tempat tu kena tahan dengan pakcik polisi daa...adehhh..hampeh betol..ermm sebab nya diorang kate plat kete kitorang macam dah kelam..cehh..hampeh betol kena saman...erkkk geramnyerrr...yang pelik nye masa kitorang buat RWC dulu diorang lepaskan la pulak..hmmm geram betol..sia2 je duit terbang melayang..iskk.. :-( 

yang lagi hampeh tu, punye la lame diorang nak amek details kitorang..sampai 15 minit kot..hegeh2 betol..aku dah le pose ni..kurang pahala pose aku dok membebel dalam kete..session tu dah le open satu jam je..time tu dah pukul 10.30am..lagi 30min je sebelum kaunter tutup..last2 aku kuar kete angkut sufi n bag terus jalan kaki pegi tempat tu..seb baik la kejadian tu happen xbape jauh dari situ..time aku kuar kete tu sempat jugak aku bagi jelingan maut kat polis2 tu sambil tengok jam..wakakaka..geram wehh..dah le kena saman..kena jalan kaki lak tu..adehh..seb baik le sini sejuk..kalo le panas makin bertambah2 panas le aku gamaknye..hehehe oppss sabo dilla sabo..isk isk..luahan perasaan plak..

huhu..sesampainye aku kat situ dalam kol 10.40 kot..dapat no 25..fuhh selamat sempat lagi..sufia pon ngantuk sebenarnye..sempat lagi budak kecik ni terlelap sebelum kena inject..huhu sian anak ibu..alhamdulillah setakat ni nampaknye sufia macam xdemam..badan tak hangat..tapi yang aku perasan since semalam die ada merengek2 juge la..n semalam seharian mmg asek tidooo je kejenye..agaknye badan die sakit2 kot lepas kena inject..maybe peha sufia rasa sengal..huwaaa...dah la dua injection sekali..peha kiri n kanan..plus oral vaccination..so altogether ada 3 la semalam..emm takpe anak ibu kuat semalam..nangis time kena cucuk je..pastu dah diam dah..

yang pastinye semalam bukan sufi je dapat vaccination ok..huhu dengan ibu ayah die sekali kena..adehhh..dah lame xkena inject sekali kena sengal tuuu..huhu..sampai sekarang pon masih rasa lagi sengalnye..kalo xsilap la vaccin ni untuk batuk kokol..nurse kate baby akan amek vaccin tu masa umur 6 bulan..tapi dalam tempoh ni baby senang kena virus daripada orang dewasa..so untuk avoid dari any infection terpaksa la kami yang dicucuk dulu..uhhuu...nasib badan...ermm bertambah2 sengal tanganku yang dah sedia sakit nih..huhu apo nak buek.. :-)

[sufia wif ayah..b4 kena inject]


[ready..get settt..]

[go! huwaaaaaaa  :-D ]

[muke pas kena inject..sdey betol muke..uuhuhu]



***harap2 sufia tak demam..nampaknye macam ok..  ;-)

5 comments

Nazariah September 5, 2010 at 2:09 AM

Kesiannya Sufi kena inject. Takpe2 sufi kan kuat. Ni bila Sufi nak gi umah mak long ni? Cian kakak Amna asik mintak baby jek. Nak mintak baby Sufi bole?

DiLLaiLa September 6, 2010 at 8:11 AM

ececeh..yeke ni kak amna yg nak baby ni..?hik..

Nazariah September 6, 2010 at 12:57 PM

Of course Amna yg mintak. Hihi...dia ckp ape tau, "mama mkn byk2 biar ada baby. " Sblm ni lagi smpi nangis2 ckp nak baby masa kwn akak bersalin kat sini. Tp mamanya pun ok je, rezeki jgn ditolak. kuikui...:P

armouris September 9, 2010 at 3:26 AM

info tentang batuk kokol di SIHAT SELALU - Batuk Kokol

DiLLaiLa September 9, 2010 at 1:20 PM

thanx for sharing=)