waiting for mr pasport~ :D

dua hari ni aku rasa hectic betol! I am seriously feeling so tired ke sane sini terkejar2..tension pulak tu..adui..Alhamdulillah segala urusan permhonan birth certs mlesia + pasport dah selesai tadi...yang lagi best kami tak perlu ke Canberra sebab officer from embassy datang untuk suatu urusan lain so die bukak juge kaunter untuk passport application..syukur sangat3..kalo x kami terpakse spend aud500++ just untuk ke canberra sahaje...itu belom fee untuk buat pasport n surat beranak lagi..aduiii banyak tu...lbey kurang rm1500..fuhh macam2 boley dapat..ermm kalau nak kate boley jalan2 sekali mmg la sangat xberbaloi..sebab cik sufi masih terlampau kecik n nak tangkap gambar pon die lom pandai posing lagi pon..uhuhu...xsyiokkk meh...

actually kami dapat berita officer confirm nak datang hari khamis yang lepas je...sebelum ni mmg ada war2kan...tapi tarikh yang sebenar xsure and xsure lg..huhu frust jugak kitorang..asek dah geram je nak g canberra sendiri...yela takut jugak lambat...tiket kitorang balik mlesia dah tinggal bape minggu je lagi..adehh...

hari khamis lps biler dapat info pasal ni terus kami plan ke Northland untuk tangkap gambar sufia on the next day(which is on Friday)..ya Allah terkejar2 sangat3..gambar yang aritu tu actually dah ada..tapi kitorang mmg xsedap ati ngan gambar tu sebab lidah budak kecik ni macam terkeluar sikit...bile call embassy diorang bg specs yg sepatutnye..adehhh sabar je lah..biler sampai Northland dengan harapan tinggi menggunung...baru amek dua tiga keping cina tu dah kate she can't do it selagi sufia dont wanna put her tongue in..waduhhh spoil mood betol!cina tu kate baik u balik and tangkap gmbr sendiri pastu die boleh tolong editkan..aaaaaaa...aku rasa cam nak jerit kuat2 je time tu..dushh dushhh!! aku dapat bayangkan betapa busy nye aku kejap lagi...aduyaiii...time tu dah pukul 11.30...ince' aren keje petang...kol 2 da nak pegi..bape jam je kitorang adaa???!!pukul bape pulak nak pegi Northland semula??sempat ke nak edit?sempat ke nak print??!mmg rasa nak nangis..huk2... :-(

sampai2 rumah aku dah tension dah...kepala aku dah panas..fuhh fuhh bertenang dilla..makan dulu makan dulu..perut lapar nak pitam..seb baik tomyam malam td ada lagi...kalo x lagi la aku buat amukan puaka sekali..adesss...pastu kitorang struggle snap gambar sufia...i think almost 500 snaps kot...aduhhh...and thanks to God kitorang ada kamera gabak tu...shutter speed laju sket..so xde la lenguh sangat...out of hundreds photos tu cuma SATU je gambar sufia tutup mulut!!ya Allah sabo je lah...hahaha...  :-D  seb baik ada...pastu pulak mata x focus camera...parah2... kusut nye pale aku semalam...ince' aren plak dah kuar masuk bilik xtentu arah memikir ape step seterusnye....memula tu ince' aren ada jugak sebut soh aku hantar die g keje tapi aku betol2 xlarat...serius kepala penat...

pukul 3 lbey lepas bagi susu n tukar nappy si kecik aku bantai tido sekali sampai 4.30pm..amek tenaga dulu beb...bagi badan fresh sket..seb baik sufia pukul 6lbey baru bangun..betol2 bantai tido tu...sebab paginye kitorang paksa die berjage sebab nak tangkap gambar tu lah..time tu la aku berhempas pulas...hahaha...nak tau ape aku buat?aku crop mata dari gambar lain n bubuh atas gambar yang tutup mulut tu....hahahhaa...seb baik la photoshop skill aku yang sengal2 ubi ni masih ada lagi..waduhhh...tu je la cara yang ada dek non..

n ni la output nye...aku puas hati sangat2..yes definitely gambar ni not perfect...but not so bad though..hehe...dalam masa 2 jam je aku sempat edit..huk2..mmg ape yang ada je la...n yang penting lg cantik dari gambar pasport yang 1st dulu...uhuhuhu...

[cupi cupi..hehe obvious sangat x mate tu?]

[pandang mane tu cik adik?huhu]
 
malam semalam jugak kitorang kuar balik g Northland gi print gambar..rushing sungguh..seb baik ince' aren kol 7.30 da sampai rumah..ermmm sebagai upahnye aku mintak ince' aren belikan dress sufia kat Cotton On..siang tu nampak harga 2 for $20..so ape lagi aku hambik je la..sekali nak bayar rupenye dress tu $31 satu...hahahhaha...aku xpeduli aku nak jugak!xkire xkire..kui3...ince' aren tau aku puas stress siang tu...so die layankan jugak la..pastu die bawak kitorang makan kat kedai feveret Dean Cafe tu...huhu mane sempat nak masak beb...alhamdulillah..kepala aku pon dah lapang...

tadi pon sume urusan dah selesai..tinggal nak tunggu pasport muncul depan pintu rumah je...harap2 la cepat sket..ringan sket kepala aku..balik tadi singgah Victoria Market lagi..alang2 dah ke city kitorang pon beli2 la sket barang untuk souviner balik Mlesia..penat betoi..balik2 tiga2 terbongkang..sufia kot paling penat sekali..die bangun berak pastu tido balik...huhu xsampai ati aku nak kejutkan..

ehehe lamenye xbuat tulisan kaler2...hik2...oklah nak makan...lapar...bye... :-D


***legaaaa sangat...  :-)

5 comments

Nazariah October 25, 2010 at 3:18 PM

Ila, masa ambik gmbr cupi ni, cupinya u all pegang n berdiri or baring?

DiLLaiLa October 25, 2010 at 3:53 PM

time gmbr ni sy dudukkan kat pangku..try berdiri pon ye gak tp xdpt yg tutup mulut..yg baring sume xjadi..huhu

Nazariah October 26, 2010 at 12:40 PM

susah gak ek la. baby pun nak suh tutup mulut. hihi...

iman October 29, 2010 at 11:38 AM

kak dilla..cumel nye sufi :) geram tgk..hehe ^_^

DiLLaiLa November 1, 2010 at 9:19 PM

mekacih iman.. =)