Hujung minggu yang panjang!

Weeeeee...dah lame tak rase camni...hari sabtu ahad dapat duduk rumah dengan tenang, ince'aren pon xkije..n dapat rilek2 saje...wuu best tu...dah bape minggu hari sabtu or ahad je mesti ince'aren kena keje..pastu ada je program sukan..kalo x bola badminton..aiyoo pening pale mak ni haa..uhuhu...laki den xdok rumah...saba je...

 tapi minggu ni sangat best..dapat kemas rumah..n at last ince'aren dapat juge try vacuum yg kitorang beli dah bape minggu tu..uhuhu...

so untuk versi relaks2 petang ni aku buat pulut and serawa durian untuk minum petang..yummm~~


Pulut Serawa Durian



1stgh cawan beras pulut(direndam sekejap)
1stgh cawan santan cair
sedikit garam
**kukus selama lebih kurang 30 - 40 minit..

1 tin santan
2-3 sb gula pasir
2-3 sb gula merah
sedikit gula melaka(kalau ada)
daun pandan(kalau ada)
garam sedikit
air secukupnya
durian 3-4 ulas
segenggam biji sagu dibasuh n toskan
**masak semua sekali dalam periuk kecuali durian dan sagu, bila gula dah larut masukkan durian n sagu, masak sampai mendidih dan dapat kepekatan yang diingini... owh ye jangan lupe make sure sagu pon dah kembang.. :-)



***nyam3... sooo tempting :-D

4 comments

eja January 31, 2011 at 3:28 AM

dah pandai masak ye sekarang.... heheh

DiLLaiLa January 31, 2011 at 10:02 AM

eh ni k.eja a.k.a k.siti ek?hihihi

eja January 31, 2011 at 11:03 AM

kak SITI...kihkihkih

DiLLaiLa January 31, 2011 at 11:23 AM

wakaka sampai biler2 pon saye tetap akan panggil kak siti kot..mcm susah gitu nak ubah jadi kak eja..kikiki..jangan mara naaa.. :D