Sufia ku ceri-beri~

kesian sufia..today is probably the 5th day..die kena diarrhea..emm actually xlah sampai diarrhea..just runny poo je..thank God takde muntah2..just berak je cair..satu hari sampai 3 4 kali berak cair..kalau normal sekali je poo dalam sehari..
[muka pon susut sket :-( ]

ermm badan pon dah susut..bottom toksah kate la...mmg dah merah menyala..ni dah kurang sket..hari ni baru dua kali poo...dalam tempoh 9 bulan ni, ni 2nd time sufia kena ceri-beri..dulu kena masa baby...die kena kuning..so mmg kerappp sangat poo..baby kecik mmg kuat membuang kan..tapi ditambah plak dengan kuning..lepas tu xpenah kena dah..baru ni la kena lagi..

rasenye maybe die dapat infection from school kot..sebab kat school pon ada 2 3 budak yang kena gak..kalo ikut teacher die actually diorang xkasi budak yang kena diarrhea gi school..takut bagi infection kat budak lain lak..huuu sian die..seb baik makan n minum ok..baju yang aritu pakai sendat pon dah longgar balik..sufia2..sian awak.. :-(


***semoga sufia cepat sembuh..

4 comments

Ira April 8, 2011 at 7:00 PM

siannye cik cupi.. semoga cepat sembuh ye. cik cupi da g school ke? wah... bagusnye.

DiLLaiLa April 8, 2011 at 8:04 PM

mekacih auntie zira! =)

Nazariah April 9, 2011 at 9:28 AM

aah la sib baik x kena muntah2...kalo kena susah gak kan....dulu hafiz sthn pun ada kena muntah2 dulu pastu baru berak2...penat sgt2...erm...xpelah semoga sufi cepat sembuh...mmg nmpk muka sifi dah susut....budak kalo berak2 mmg cpat susut badannya...

DiLLaiLa April 10, 2011 at 6:23 PM

tu la kak ni pon masih xbaik lagi..xtau la besok antar x sufia g childcare..aritu pon teacher die mcm da nak suruh amek je..