Winter Trip 2011@Mt Buller



itu diaaaa...dah semimggu lbey baru nak tulis..aiyakkkk...huhuhu mood nak menulis tarak la lately ni..huhuhu...ni kisah kami pegi Mt Buller seminggu lepas...huhu pengalaman pertama rase pegang snow...so ape perasaan?hehehe yang pertama sure la jakun..yang kedua?best la gak sebab xpenah merasa kan...yang ketige?syok gak tengok orang main tobogan...huuuu aku xmerase sebab si kecik tido kerana kelesuan..yang keempat?huhu bile pk2 balik rase xbest sangat gi biler bawak anak yang kecik lagi cam sufia...mmg kesian...uhuhu...ni pendapat aku la ye...

trip kali ni kami pergi dengan famili kak azida...hehe as usual.. :-) kami gerak dari rumah pukul 7.30am...awal pagi kena keluar sebab perjalanan amek masa lebey kurang 3jam...huuu bersyukur sangat kat area sini xde snow...kalau hari2 pegi uni kena harung snow cemane la gamaknye ye..uhuhu...untuk pegi kali ni kami sewa kete lagi..hehehehe bestnye dapat rase keta macam2..ekeke... :-D

sepanjang2 perjalanan aku tiiiidooooo aje...sebab sebenrnye badan pon xbape sihat lagi..even sampai hari ni pon belom 100% fit sebenanrye...emm lame betol demam kali ni...actually sufia pon baru baik demam teruk..kami dah bawak jalan...adehhh...

sampai kat Mansfield, pekan sebelum sampai mountain, kami turun pegi sewa baju bajan+tobogan..huuuu nak beli baju rase cam xbape berbaloi je...sebab mmg xde intention nak simpan pon...ok sewa baju sepasang baju+seluar = 29dolar, kasut sepasang $15dolar(kalau xsilap la)..tobogan $10dolar..and then dapat free tyre chain rental...sebab kitorang rent everything more that $100 termasuk family kak azida... ok juge la untuk trip yang sekali sekali camni..







then kami gerak lagi, smpai kat main gate kena bayar $36 dolar kot satu kete...sampai kat chain bay kami turun kena buat chain fitting sebab jalan mmg licin...huuu kat situ mmg salji dah penuh..ditambah lak mase tu gerimis...ya Allah sejuk giler..pastu sampai atas sket kami kena parking kete...and untuk sampai ke puncak ada shuttle bus yang tunggu...masa ni kami dah start kena pakai baju snow bagai..kalau tak pakai glove time ni mmg rase sejuk gileer....adoi...hehe and dikala ni lah sufia dah start meragam sebab sejuk sangat kot...menangis xhhenti2...huuuu aku sampai rase xnak naik dah atas tu..nak duduk je dalam kete...boley?nangis2 pon kami teruskan gak..

lepas siap2(lame gak la bersiap)sebab budak2 ni nangis2...siap sufia muntah2 lagi...uhuuu sadis betol..emm pastu baru la kami carik bus untuk naik atas..mase sebelum tu sempat lagi aku soh ince'aren pi carik glove snow untuk sufia sebab memule bawakkan glove biase jek...tak sangka sejuknye centu sekali...

kami pon naik ke atas..kat situ dapat la amek2 gambar sket...bebudak ni gi main tobogan...kononnye nak gi naik Sky Lift(cam kete kabel) kat situ...tapi memandangkan cupia nangis je kitorang pon cancel la..lagipon snow mmg lebat sangat...tak nampak ape pon kot..huhu...pastu kami join keluarge kak azida pi main2 tobogan..ince'aren pon main sekali..huuu dalam 30min pastu amni and amsyar pon dah start nangis...diikuti ngan amar jugak...hahahahha....jadi la trip ni trip tangis menangis...ekekkee...lawak betol..memula sufia pastu sume sukali..haha mase tu sufia dah lembik..maybe badan die pon xsihat sangat...pastu kena sejuk sangat centu..die dah lemah+ lesu agaknye kot...aku dah risau juge biler tetibe dari menangis2 die diamm je..serius risau...huuu rupa2nye die tertido..sebab tu aku biar je...xkesah la aku xdapat main pon..asalkan dah rase snow ok la...daripada aku main beria2 tapi anak sakit nak watpe(huuu time tu pk centu la..)mase sebelum pegi takde pulak nak pk centu...erkkk...huuuu...

kami pon xeberlama2an sangat kat atas...sebab masing2 dah menangis...mase nak queue tunggu bas tu pon ince'aren sorang je queue kan sebab yang lain da nangis tahap gaban..huuu...termasuk lah cupia ku sayang... :D kami turun bawak balik, and terus menuju ke mansfield...pulang barang2 sume and terus balik...singgah semayang tepi jalan je...and makan sat pastu terus balik rumah...alhamdulillah dalam kol.9.45pm sampai le rumah..fuhh penat tak terkate...ermm next trip?huuu tahun depan la ye...aku tak dan lah kalo nak gi tahun ni lagi..tunggu la cupi2 beso sket2...haihhh kenanngan betol...hihihihi... :-D


***insyaAllah tahun depan mesti kena rase naik tobogan gak..huhuhu

2 comments

liza July 21, 2011 at 1:13 PM

bestnya jalan dilla.. huhu

DiLLaiLa July 21, 2011 at 11:06 PM

huhu tapi trip ni penuh dengan tragedi tangis menangis...hik3