ayahhhhh...susuuuuuu

lately ni aku rase macam dah makin kurang hiburan. satu2 nya penghibur duka lara aku adalah Sufia Az-zahra.. huhu semakin lame semakin banyak keletah budak kecik ni...akal dah makin banyak..ok mmg buat aku gelak je lah..

dah pandai cakap ke?huhuhu belom lagi pon..cakap merepek2 boleh la..tapi yang paling jelas sekali kalau die sebut ayah..mmg jelas sangat2...masih belom boleh sebut ibu lg..kalau kite ajar, die sebut setakat bunyi 'e' je..'bu' xkeluar pon..tapi sebenarnye most of the time kalau budak ni nak ape2 dari aku pon die akan teriak ayah juge..hehehe

ok basically vocabs die mmg ada improve pon..cume betol xbetol je lah..haha contohnye..

car
dirty
dirty --> upsy daisy
ki --> clean
nana -->banana
weewee/poopoo -->kencing/berak
susu
susu -->tisu
papi --> peppa pig
mama- motor
choochoo - train
tu-i - tree
amm - makan
kookoo - chicken (ayam hidup ke ayam dah masak ke dua2 die sebut ni..haha)
air -air
shoes-shoes
kaka - kakak
aku - dukung
kaki
kuku
huhu - hoothoot
babai - bye2
et - hat

and many more..kadang2 aku je yang boleh paham die cakap ape..kalau cakap ngan ayah die, aku tolong translate..;p

ermm dah banyak kali try nak amek video die jerit2 ayahhhh, mmg funny aku rase...especially bila waktu malam die perasan ayah die xde kat rumah..die akan besarkan suara(konon2 nak jerit le tu)..tangan siap kat mulur..pegi kat tingkap selak langsir..pastu jerit ayahhh ayaahhhhh ayahhhhhhh sambil sengih2..hahah macam la ayah die boleh dengar die jerit tu...;p haahaha mmg dh banyak berangan budak ni..hmmm tp sampai sekrang xberjaya lagi amek gambo/video, sebabnye sekarang ni kalau aku angkat je hanpon nak amek gambo die dah jerit peaceee pastu nak rampas hanpone..haduiii

pastu kalau jumpe scarf rambut, ke clip ke, tudung ke..die pakai...cukup suke kalau orang cakap nomel..tersenyum simpul je die..kalau jumpe bag die sekarang ni laju je terus angkat beg, and cakap babai...

huhu mmg la xlarat kalau nak tgk keletah die wehhh..


***mudah2an xlama lagi sufia cakap lancar dah
 

3 comments

Ira December 10, 2012 at 12:24 PM

bnyk jgk yg ko faham apa dia ckp. aku x bnyk lg. comel la sufia..
smga sufia cpt cakap ngan lancar..

liza December 10, 2012 at 10:15 PM

bab pakai tudung sama mcm azhad. comel je n so polite.. bila buka tudung br nmpk real him.. hehehe

@naAzli December 11, 2012 at 5:20 PM

haha..memang lawak tgk ragam dak kecik ni kan.kite dulu tah2 lagi teruk kot.haha...comel anak ko..cam anak bapak je..TAng anak aku plak, asyik mama aje..semua mama..wat susu pun suh mama...tapi tang bercakap pulak, aku x paham, papa die yg paham n tolong translate kat mama die. haha