Grassfire

Hari ni cuaca samalah dengan hari2 summer yang lain. panass..fuhh...patutnye kalau ikut forecast maximum 34degre..tapi sekrang ni pon dah cecah 34.5..ape cerr

hmmm elehhh macam la xbiasa cuaca panas msia..hari2 msia panas.tak heran pon? huuu ye aku mmg xheran sangat panas ni..tapi sini punye panas lain sikit..panas bahang..kering..kontang..keringnye macam kite duduk kat tepi unggun api..sepanjang masa..mmg lain la..itu sebab kebakaran senang jadi..

last few weeks rumah jiran kawan aku kiri kanan terbakar. Alhamdulillah rumah die xde pape.tapi member tu sempat lari keluar bawak laptop la..takut phd sume punah..hahahhaha

hari ni pulak ada grassfire dekat2 sini..bile grassfire ke, bushfire ke time2 summer ni mmg kitorang seram sikit..sebab apinye mudah melarat angin bawak..3-4 tahun lepas ada bushfire teruk kat sini..dekat 200 orang mati..lbey kurang 2000 rumah terbakar. tapi masa tu suhu dalam 46-48degree...diorang panggil Black Saturday. hukk sdey kan?harap2 xde la experience camtu kat sini.nauzubillah..

ape pon nampaknye dah petang ni bau asap pon dah xmacam tadi..harap2 dah ok la..

aku share kat sini vid and pics from heraldsun..















***kering yang rangup

2 comments

Ira February 19, 2013 at 8:45 PM

bila cuaca sgt panas, x tahan jgk kan. harap2 semuanya ok kat sana. doa bnyk2 smga semuanya selamat..

DiLLaiLa February 20, 2013 at 2:28 PM

Alhamdulillah nampaknye xmelarat..nauzubillah harap jangan lah jadi lagi..