Baby&Kids Market+hadiah besdayku ^o^


huhu..actually this time was the 2nd time we went to the market..but kali ni a bit different sebab kami pegi ngan cik Sufia kecik..hehe...ince' aren kate>>wah kali ni kite ada improvement la..masa 1st time pegi berdua sampai dalam pukul 10am..sekarang pegi dengan bb pon pukul 10 gak sampai..ngehehe maksudnye kami dah boleh bgn awal la tu...dulu masa berdua bgn pukul 9.30 pon kol 10.00 dah leh gerak..skrg owh tidak lagi..nak siapkan bb saje makan masa 1jam so kena la bangun awal..hehehe

actually market ni hari Sabtu semalam ni..tapi takde mood+tak larat+tak terkejar tangan ni nak menaip and update blog ni..huhu sabtu ahad wpun hari untuk berehat2 tapi macam2 yang kena buat sebenarnye..aduii..makin sakit2 badan ni hah..ermm nak mintak urut pulak, akak tukang urut tu dah mengandung pulak..so kesian pulak nak panggil die urut..huu..

ermm so hari sabtu tu kami gerak dalam kol 9.45..bb je mandi..ayah bb & ibu bb xmandi...wakaka..sampai2 tgk dah meriah dah tempat tu..ermm hai mat saleh & minah saleh sekelian...korang wat pe la g tempat2 camtu..korang kan byk duit..bagi kitorang je la datang..huhu nak je aku jerit camtu..


eermm untuk pengetahuan..Baby and Kids Market ni actually macam pasar..tak macam trash and treasure yang dibuat kat tempat open, market ni dibuat kat dalam tempat tertutup i.e. dewan la..basically kat sini diorang jual barang2 baby..dari range newborn sampai la umur 3 4 tahun pon ada..cakap je ape..sume ada..dari clothing, bedding, etc sume ada..and 90% adalah barang preloved..maksudnye barang 2nd tapi masih cantek!! huhu actually kalo pandai carik kite akan jumpe gak booth yang jual item yang baru dengan harga yang amat2 murah..and semestinya dari licensed brands contohnya Pumpkin Patch, Esprit, Seed, Osh Kosh and macam2 lagi.. mmg berbaloi2!  :-D emm aku yakin diorng xkan jual barang fake sebab sini mmg susah nak carik barang fake..huhu..selain tu kalo yang 2nd pon banyak yang masih sangat2 cantik and x akan menyesal beli..


harga?hmm depends la..semalam aku dapat beli 7 8 helai shirts and dress sufia dengan harga 1-3 dolar selai..dgn condition yg sgt cantik! hihihi..pastu yang bestnye aku dapat jugak 3 4 pasang baju pumpkin patch yang brand new!yup..BNWT!!!yeeehaaa...sepasang 5dolar..and ada yang size besar sket tu..jaket+seluar+t-shirt P.Patch gak dalam 15dolar xsilap..murah sangat2!!huhu..sebab kalo tgk website, aku buat assumption jacket saje diorag boley jual 30dolar hihi.. kadang2 orang pelik apsal diorang leh jual murah sangat ek..ermm actualy kalo perati betol2 kat tag tu..kite akan realize yang baju tu maybe come from previous seasons..cthnye baju2 tahun 2007 ke..yang dah outdated...tapi diorang blom pakai lagi...emm since benda tu dah outdated takkan la nak jual mahal gak kan..hehe..tapi untuk kami2 yang nak carik barang murah ni peduli ape la kan tahun bile baju tu..asalkan cantik!ngehehehe  :-D

jdnye smlm adalah rezeki sufi...huhu..cume jacket je xdpt..padahal yg tu yg aku nk carik sbnrnye..tp xjumpe yg cantik di mataku..jacket yg ada tu mcm dah berbulu2 sgt...cam sdey je tgk..huhu..xpelah nxt time kite g lg k sufi..hihi..

bj2 br yg daku beli..hehe...







bj 2nd xtnjk sbb mls nk tgkp gambo..huhu...

actually bukan cupi2 je dpt habuan..ibu pon dpt habuan gak..yeaaaaaa...salah satu ibu punye wish list da dapat..hehe...ince' aren bagi besday present..hihi..sangat2 hepi biler ince' aren bagi hadiah ni...wpun skrg ni xbyk masa nak gune since aku tgh belaja tapi xpe..aku akan gune sebaik2nye..hehe kalo nak ikutkan aku lbey suke ince' aren belikan satu benda ni dulu..tapi mengenangkan benda yang ini lbey penting for now so xpe I ok je..hihihi... :-) time kacih abang...luv u so so so much...len kali kalo ada pape promotion saye alert abg lagi ek..hahahhaha... :-D


ape ibu sufi dpt ek..? hik...



[close up]

.
.
.
.
.
.
.

[jeng jeng jenggg...]

.
.
.
.
.
.
.
.
.

[tadaaaaaa...ngeeeee...syukeee syukeeee :-D beli ms 50% off mmg besssttt...hehe ]


[opps bunge ni bkn dr ince' aren..tp pak arab n wife sblh ni yg kasi..and ada juge bbrp gift yg dibg..  :-)  )


***perkembgn cik sufi skrg: 1)dah pandai pilih susu..kalo susu sejuk..xmo langsung! 2)dah pandai respon kat ibu n ayah..yeaaaa.. :-)

6 comments

Nazariah August 17, 2010 at 12:55 PM

Ila, sume baju sufi pink colour ke? hihi...Bestnya dpt mesin jahit. Tak mampulah kami nak beli. Hukhuk...:(

DiLLaiLa August 17, 2010 at 2:07 PM

hehe ada gak warna lain..tapi sikittt sangat..kitorang ni belinya asek pink je ek?=p
emm insyaAllah boley beli..kalo simpan duit poket sebulan 10dlr pon sethn lbey sket da boley beli dah.. ;-)

kew_chop August 18, 2010 at 5:08 AM

bestkan dok obersi ni byk baju preloved yg elok2 n murah2. kat sini byk sgt kedai camni. agak2 balik mesia mesti kita teringin nak soping brg2 yg berbaloi nak beli ni kan.
wahhh dah ada mesin jahit nanti leh order kain ZHJC jahit baju kurung cik sufi manis.. hihi

DiLLaiLa August 18, 2010 at 9:02 AM

hihi tula mur..kalo dah g tempat tu rasa nak borong je..(hehe tapi takut plak kena piat telinga ngan laki..ngehehe)
mesin jahit da ada..benda no 1 aku terpk nak beli kain dari hang le mek..hihi.. :-)

liza August 19, 2010 at 11:31 PM

waha..jd minah pinky la anak ko nanti.. bestnya dilla dpt present tu. pandai ke nak guna.. hehe

DiLLaiLa August 20, 2010 at 5:31 AM

huhu pening2 lalat gak aku nk phmkn manual die liza oiii..huhuhu..bjaye juge akhirnye