Sufia's 1st official outing!

opsss ibu Sufia dah abes pantang ke?hehehe blom lg la dek nonn..pagi2 tadi kami keluar konon2 ayah Sufia nak antar aku g potong rambut..dah bape lame dah janji nak hantar..tapi xhantar2..padahal kedai tu dekat2 sini je sebenarnye..huk2.biler aku soh ince' aren jek potong die xmo la pulak..macam2 alasan dibaginye..hmm..patutnye semalam plan nak potong..tapi semalam ince' aren bz seharian kat umah kak azida and abg fendi..ada kenduri aqiqah amsyar ..ptg tu pulak ada meeting AJK DesaBundoora sempena nak puasa and raya ni..jadi plan terpaksa la dibatalkan..

so tadi dengan penuh harapan kami pegi la kedai gunting rambut..tengok2 semua kedai tutup hari ahad!!huwaaa...punah lagi harapan nak potong rambut..aku dah rasa panas sangat dah ni dengan rambut camni..lagi2 biler malam2 kena bangun bagi susu kat Sufi...dah rasa cam hantu kom2 ke hantu gigi pon ada jugakk..aduyai...

ermm untuk mengubati kekecewaan(ecewahhh...padahal dah masuk dalam plan jugak tu sebenarnye..ahaks.. :-p  ) kami pon terus ke Epping Plaza...hehehe..tujuan utama??hehe xde tujuan utama pon..sesaje je..hik2..oklah kami sebenarnye plan nak carik karpet lain..karpet yang kat umah ni mmg sudah bikin kami keciwa la...asyik berhabuk saje kejenye...hmm..cuma mereka dan keluarga mereka je lah yang paham cemana kalo die berhabuk tu..karpet lain mmg la berhabuk juga..tapi yang ni biler habuk terus melekat..vakum pon xjalan..kena berus manual baru la ok..adehh..hmm sampaikan aritu aku baru bersalin seminggu pon dah berus karpet tau!gara2 xtahan tengok habuk..rasa cam xbagus je untuk baby..tu yang terus berus tu..hmm...

so..itulah die keje kami hari ni..hunting for new carpet.ermm xkesah la spend duit sket pon..kami kat sini pon at least 3 tahun...so xpelah..asalkan baby(and ibu baby..hehe) selesa nak golek2 atas tu..lagi pon Sufia mesti perlukan tempat nak main2..die mesti nak belaja meniarap, merangkak semua..so ayah Sufia pon ok je la biler aku mintak karpet baru...hik..

nak dijadikan citer budak yang keje jual karpet tu cina Mleysia rupenye...so dapatlah kami harga yang murah sket(maksudnye dpt tawar sket la..xbanyak pon..sket je)..huhuhu

ok..alang2 tu(hahaha..alang2 ke??) oleh kerana Pumpkin Patch kat Epping Plaza tu cuma 10langkah je dari tempat jual karpet..kami pon singgah la...jeng3..huhu suka ibu Sufia tau..hik2...ince' aren kate ni hadiah untuk Sufia cukup sebulan merangkap baju raya sekali(hehehe maksudnye xde la baju sempena cukup 2 bulan n seterusnya tu..hehe) ince' aren kata hadiah untuk besday ibu ditangguhkan kebulan depan..ciss pulak dah..haha..ermm xkesah la tu..emm tapi tadi aku rasa cam xbanyak pilihan la..alahai section untuk baby girl cinonet je..nak tak nak aku pilih la jugak sepasang untuk Sufia..buat syarat je..takut jugak kalo lepas2 ni xsempat nak kuar bejalan lagi..ermm sat lagi da nak puasa...biler bulan puasa hari Sabtu Ahad mesti dah bz nak kena masak berbuka sume..mesti da malas nak kuar berjalan..siang pon pendek..nak berjalan tu bukan x boleh tapi masa terbatas la sket..ermm kesian Sufia..beli je lah apa yang ada tadi..nak singgah kedai2 lain rasa mcm buang masa pulak..sebab kami nak singgah BigW pulak sebab ada nak carik barang2 lain jugak..so halal je lah yang mana2 ok ye Cik Sufia..hehe..

oklah...jalan2 kami tadi kami akhiri pada pukul 2ptg..itupon sebab Sufia dah buat sambal kat montot..aku dah agak dah..sebab macam dah bau masyem2 gitu..cik Sufia pon dah start gelisah+mengamuk..baik la kami segera balik rumah..huhu..jadi berakhirnya Sufi+ibu+ayah punye outing hari ni...next week kite gi jalan gi Baby&Kids Market pulak ye sayang..kat situ boley beli byk2 sbb murah...baju 2nd la katekn..ngehehe..  :-p


[lets go babeh]
  
[@pumpkin patch]

[caakk!]
  
[lapo sudaa]
  
[ngantuk sudaa]

sampai rumah sufi pon xsabar nak test karpet baru..ahaks.. :-p
[paklong..sufi dah boley tido kat tilam ni..sebab karpet da bersih..hik]


***shopping therapy... hik..suke I..   :-D

7 comments

iman August 8, 2010 at 11:16 PM

kak dila..cumey nye bb sufi :) kem salam peluk cium wat die eks ^_^

DiLLaiLa August 8, 2010 at 11:58 PM

hihi mekacih iman.. ^_*

liza August 9, 2010 at 12:03 PM

dilla, kalau ko pantang kat kampung maunya kena hempok ngn mak ko.belom habis pantang dah berjalan... huhuhu

DiLLaiLa August 9, 2010 at 12:06 PM

wakaka..sebab aku bukan kat kampung la aku berani wehhh..hahahhaa..semalam aku cakap kat mak aku..mengucap panjang mak aku..kiki=p

Herman & Naza August 15, 2010 at 12:45 AM

Oitt...outing aeee, x sejukk ke?? Sufi...kat atas tilam tu ada bunyi2, da try lom? wakaka..

DiLLaiLa August 15, 2010 at 10:27 AM

dah try..satu butang tu ayah die dah terpijak daaa..aduyai sabo je lah..sekarang bunyi die dah biol dah..kui2..seb baik sebelah je..

DiLLaiLa August 15, 2010 at 10:27 AM

dah try..satu butang tu ayah die dah terpijak daaa..aduyai sabo je lah..sekarang bunyi die dah biol dah..kui2..seb baik sebelah je..