One month old sufia!



kejappp je rasa dah sebulan cik sufia kecik ni dah sebulan ek..rasa cam baru je aritu aku masuk sepital untuk bersalin kan baby..tup2 dah sebulan dah..kejapnye masa berlalu..aku pon sat lagi kena la pegi opis balik macam biasa..adoiii...huk2..  :-p 

dalam sebulan ni dah banyak perkembangan cik sufia..daripada xtau pape langsung..sekarang ni sufia dah pandai mengada2..haha..kalau letak kat dada, sufia dah pandai snuggle..ewah2 anak dara kecik ibu ni..huhuhu...pastu pulak kalau die main sorang2 and dah bosan die dah start jerit untuk tarik perhatian kite..biler ibu or ayah bercakap2 ngan sufia, pandai la die senyap balik..bijak sungguh budak kecik ni...huhu..

ermm smlm kami pegi ke klinik for 2nd progress check up...terperanjat aku bile midwive tu timbang berat sufia sekarang dah 4.3kg..huhu patut la dah rasa berat semacam..last 2 week masa 1st check up baru 3.8kg..naik setgh kilo??masa lahir - 3.5kg, 3days- 3.2kg, 2weeks-3.8kg, 4 weeks- 4.3kg..huhuhu...
anak ibu jangan la debab2 sangat ye..huhu...tapi kalo debab sihat xpela..  :-)

dalam seminggu ni pon kami dah start ajar sufia tido dalam cot..tapi berselang seli juge la..tengok mood bb macam mana..kalau sihat je xkembung or merengek sangat mmg duduk cot la jawabnye...hmm bukannye ape..takut rasenye nak kasi sufia tido ngan kami lama2..dalam tempoh sebulan ni pon bape kali ayah die hampir2 nak hempap budak kecik ni..aduyaiii...huhu aku tido asek dok berjaga2 je tengok tangan n kaki ayah die kat mane..aduh letih betol..tu pon aku dah amek space paling kecik da tu..tido pon x bergerak2..
emm malam tadi pon happen lagi..tengok2 lutut ayah die dah atas kaki budak tu dah...terus kena karate lutut tu ngan ibu...hahaha..  :-p

alhamdulillah dalam tempoh sebulan ni dah banyak yang kami belaja dari sufia..kami belaja erti kesabaran(kena sabar woo layan budak kecik ni), kegigihan(fuuhhh mmg gigih kena bangun malam2..huk2), kena lebih cool(kalo bb mengamuk fuhh mau panik sekejap) and macam2 lagi..sesungguhnya hidup kite ni xpernah habis dengan ilmu2 yang baru kan? ;-)

so kat bawah ni daku tepekkan gambar random sufia dalam tempoh sebulan ni..dari minggu pertama sampai lah minggu keempat..semoga sufia akan terus membesar dengan sihat..aminn




***with love.. ♥

3 comments

kew_chop August 6, 2010 at 10:35 PM

comelnya si kecik ni. tgk bb terasa nak bb lagi.. hihi..

liza August 7, 2010 at 12:30 AM

sufia sebiji ko la dilla.. :)

DiLLaiLa August 7, 2010 at 2:15 AM

mek: hihi ape lg mur..work harder babeh..!!haha..

liza: btoi ke liza?hihi tension je ayah die..kiki