Free bike part 1

OK tetibe malas nak speaking dah..hahahaa boley?boley je..blog aku kan..haha ;p

Mau cerita pasal basikal free. Hehe..

[basikal free]
Basikal ni kami kutip tepi jalan. Tepi jalan mane?Kat depan rumah je..hihihi..kisahnye minggu depan Darebin Council bagi can residents area sini untuk buang sampah besar2..so, jiran kami dah letak tepi jalan siap2..pagi2 tadi biler aku duduk kat meja study tgk kat tepi jalan dah ada barang..confirm tu barang Michael kot, since rumah sebelah ni baru je masuk 2 3 bulan confirm xde barang nak buang sgt..
 
Aku pon sebenarnye mmg ada survey basikal kat gumtree/ebay baru2 ni..haishhh selepas kegagalan nak beryogi..(eh lupe nak tulis part 2 pasal yogi ek?) hehe susahh woooo...lagi2 kalau ada anak kecik..time aku buat aksi2 ade je die nak panjat badan..ermmm so berbalik pasal bike ni, aku plan nak cari ladies bike yg ala2 retro sket...xnak mountain bike, nanti kayuh cam menonggeng sket...pelik lak aku rase..kihkih emm tapi retro bike mahallll...mahal la bagi aku..kalau beli pre-owned range harge 100-120dolah. kalau baru 300-400dolah...hahahaha baik aku beli peti ais ke kan..ada gak pekdahnye.so, dah rase mahal tu cancel je lah niat tu..laki teman pon cam xnak belikan kalau mahal2 sgt..hihihi...

[dari situlah die datang..hehe]

[semangat mencuci :-D]
Sekali pagi ni mmg rezeki la. mula2 mmg xperasan ok sebab Michael terbalikkan basikal tu. dari bilik nampak basikal cam dah xelok. tapi hatiku kate, basikal ni mcm basikal retro nih..pastu kami pon kuar la check..warghhhh betollaaa...elok lagi lak tu..mmg la ada dot2 karat sket kat besi handle tu tapi yang lain sume ok giler. kami pon ape lg, mintak la dengan Michael.hahahhahaha...xmalu ek?haha sebelum kena angkut dengan council baik kami ambik dulu..die kate, kalau nak amek boley je. basikal tu dah 20 tahun duduk dalam garage takde org bawak..dalam hati aku, org tua ni leh buang je basikal ni..kalau jual simply 100dolah boley dapat punye..sebab org sini mmg suke basikal and ramai yang cari basikal2 retro nih.. yeayyyyy TQ Michael!i lap u lah...heeee :D

Alhamdulillah ince' aren pon dah basuh bike ni tadi..semangat kawan tu tau..hik..time spray2 minyak sume ince' aren check, basikal ni ada 10 Speed. Shimano lagi..loceng pon ok, brake pon ok..tyre je lah maybe ke tukar satu sebab nampak cam dah pecah..dah lame sangat kot..haishhh...cemane la si Michael boley buang ek..huhu

so, nanti kalau kami dah repair basikal ni, aku buat part 2 lak k.hihi..misi sekarang nak mencarik helmet and tukar tayar dulu..


***xsabar nak kayuh..

6 comments

M@Ri@M June 12, 2012 at 7:56 PM

wah...beskal!!i loike!free lg la i loike!!syoknye ada org buang2 brg mahal ni.hehe.tpkn kalo kt msia wt cmtu..ada ke org nk kutip ek?sume cm ego kot..erm!maybe sbb bkn praktis cmtu.hehe.pape pn..selamat mengayuh ye dila!mija belikn basikal gintell kayuh dlm umah pn i x terkayuh.camno tu??hahahhaha!

Nazariah June 12, 2012 at 9:52 PM

Kalau org kat Sydney ni jgn haraplah nak buang...confirm jual mahal lagi ni la..dulu masa akak survey exercise bike kat ebay...yg buruk2 pattern zaman dulu kala pun masih nak jual...bukan tu je hari tu abg jumpa org jual Nokia yg Ila pernah pakai akak punya tu...haha, entah sape la nak beli...:p

DiLLaiLa June 13, 2012 at 10:40 AM

hahahhaa kak yam..biar la karat2 sket pon kan..asalkan free and elok lg..hihi jangan xbegerak sudah la..


kak naza, tula yang exercise bike tu pon susah nak dpt harge murah...ending mesti 100 lbey jugak..huuu

Herman & Naza June 13, 2012 at 6:10 PM

Lock kena beli tu, ilang kang frust menonggeng keh3...

DiLLaiLa June 13, 2012 at 6:34 PM

tulah die, waduh byk pulak nak kena modalnye..lock, helmet, tayar, basket(ngengade)..seb baik beskalnye free..wahahhaa

ikanbesh June 16, 2012 at 9:32 PM

gamba basuh beskal... assistant aka tukang tengok adalah sangat shomel