Oreo Cheesecake

Semalam hari cuti. jadi aku teringin sungguh nak buat oreo cheesecake. tgk nurul dah berkali2 buat kek ni, confirmlah rase teringin kan..so, kami sebelum keluar pegi makan laksa johor rumah kawan, kami pon singgah la kedai beli barang2...

sekali balik rumah baru perasan almond meal xde. terpakse cancel nak follow resepi nurul tuh..huuu terpakse carik resepi lain lak. carik2 punye carik jumpe byk la juge version. kaji punye kaji aku pilih je mane2 satu yg rase paling kurang manis. and buat je lah..

so inilah hasilnye..



daripada sebiji kek ni, aku baru makan sepotong je..and xhabis pon..errrkkk manisssss...aku mmg xtahan manis..bukan masalah gigi ye..tapi memang xsanggup nak telan manis sangat tu... if you ask me, sweet or savory? I'll say SAVORRYYYYY pleaseeeeeeeee!! wuwuwuwuuwu...

harapkan laki ku jelah makan gamaknye..:D


***hatiku tetap pada baked marble cheesecake yg selalu ku buat tu..huhu

7 comments

dilla nazri June 10, 2012 at 8:01 PM

Wow!!!

Nazariah June 10, 2012 at 8:17 PM

akak pun pernah buat n rasa kurang best banding strawberry cheesecake or blueberry cheesecake. So, buat sekali je pun lmbt gak nak abis...

DiLLaiLa June 10, 2012 at 10:08 PM

saye suke kak cheesecake ni..rase die sdp..cume manis je..mayb resepi ni yg punye pasal kot..

M@Ri@M June 11, 2012 at 10:22 AM

cm menarik jek!nak sikit!! tp nnti buat kena mkn sorg2..huhuhu. tu yg lemau tu.

@naAzli June 11, 2012 at 10:49 AM

best nye. x penah wat chiskek ni.mane resepi yg baked marble cheesecake? nak tengok.hehe

DiLLaiLa June 11, 2012 at 12:14 PM

kak yam: meh dtg sini!ada separuh lg nih..iskk..

na: cer ko tgk sini ek: http://dillaila.blogspot.com.au/2012/03/hehe-entry-resepi-lagi-ye.html

aku pon xtau la apesal gambo die jadi centu..agaknye semalam blogger nye server crash kot..aku bukak cam sengal2 ubi je, semua error

Nurrul Mohamad June 11, 2012 at 12:39 PM

ekekeke. takyah almondmeal pun orait je ila. optional. kita yg tambah2 ahaha. n nurul mmg kurangkan abis gula dia. dari half cup jadi less thn 1/4. so penuh creamy n oreoo sahaja nyums