aduhh pedihnye perut aku..

huu paginye dah update blog..=p emm mata aku takleh lelap balik lepas subuh tadi(nampak sangat selalu tdo balik sekejap =p) emm..perut pedih sungguh..adakah kerana supplement yang aku makan..?adakah kerana aku tdo lambat malam tadi(nonsense)...atau maybe sebab perut mmg masuk angin..

tapi aku rasa sebab ubat...aku dah penah rasa macam ni dulu masa zaman muda2(hehe)..time tu aku amek ubat jerawat pakcik mane tah yang buat..ada kawan reccomendkan jadi aku pon try lah..huuu...pedihnye perut..sian baby..emm ada ke kaitan?wpun perut tu dengan tempat baby duduk lain2 tapi aku tetap rasa sama jugak..sian baby..huuu..

last week after aku g check up kat Mercy, dr L soh aku amek 2 supplement sekali gus..n as per usual aku amek ubat before I went to bed..sebab nya kalau waktu siang selalu terlupe..ermm..
per1: multivitamin(BlackMores)- patutnye kat botol tu kena makan 2 bijik sehari..tetapi owh tidak la kan..ubat iteww sungguh besar sekali sehingga rasa cam nak tersangkut kat tekak..aiyakkk..seksanya...so aku makan sebijik je...
ke2: vitamin D- kena makan 2 bijik atas arahan dr L...die kate aku kurang expose pada cahaya matahari sebab everyday pakai baju lengan panjang n tudung..so kalo kurang vit D leh ganggu perkembangan tulang baby..yeke??maksud aku yeke sebab tudung??huhu..jangan nak menyalahkan tudung ok..aku mmg kurang vitamin lah...hehehe..mmg dah tau pon..

nak tengok x saiz ubat tu..?huk2..


ubat BlackMores tu saiz die 2.5cm x 1cm... \(@ @)/




**DiLLaiLa~~ pas makan kurma 2 3 bijik tadi baru rasa kurang pedih..after this kalo nak makan ubat kena betol2 lepas dinner kot..boleh gastrik kalo hari2 camni..adehh..

4 comments

nazariah March 7, 2010 at 10:48 AM

Kalau kat Msia belum pernah dgr plak kurang vitamin D sebab pakai tudung n lengan pjg. Hihi...yer2 aahh je Dr.tu.

Mcm takut la plak tgk ubat kat sini ek la. Kalau kat Msia kan ubatnya kecik2 je gitu tp itu pun malas nak mkn. Tp masa ngandungkn Hafiz, mkn ubat tu hari2 kan lahir baby besar. Wahh...seram aku... tapi ye ke sbb ubat ek?

DiLLaiLa March 7, 2010 at 11:00 AM

saye penah dengar juge kak makan ubat hari2 nanti baby besar..takut juge ni..tapi dah le mahal ubat tu..kalo x makan mmg kena marah dengan aren punye lah..aiyakk..serba salah aku..huhu..

Chiko Klein March 9, 2010 at 11:01 PM
This comment has been removed by the author.
Anonymous March 9, 2010 at 11:02 PM

cedapnye ubat tu..besar lak tu..nyam3..