Beautiful moment..=)

Its quite a long time since my previous entry in this blog..but not that long pon..hehe...fuhhhh fuhhhh...bersawang sana sini...i dunno why. but i am just getting bored of sharing food recipes and all those things..and maybe for a stronger reason, I'm getting busier lately..(eventhough I'm not gaining so much progress but I'm happy to the fact that now I started to balance my responsibility as a wife and mom to be while doing the research...so nothing much to share with u guys..

ya maybe later..I'm really really really sure that we gonna have so much to tell u once our baby is born...there should be LOTTTSS and LOTTTSSS of things to share..semasa aku menulis entry ni aku dapat rasa our little baby kicking my tummy...it feels really good when we know that the baby is awake..and even kalau aku bercakap2 dengan si kecik ni pon baby sangat suke tendang2 dengan kakinye yang kecik n soft tu..haha..kadang2 rasa cam popping2 angin dalam perut pon ada jugak..rasa cam geli2 pon ada...these are really beautiful moments of my life..susah nak gambarkan kan?kepada sang lelaki di luar sana, ini lah kelebihan yang Allah tak berikan kepada kaum Adam ye..we(women) were given the chance to bond with the baby ever since before he/she gets to know the real world...isn't that beautiful, ladies?

uhhh.....obviously I never had this kinda feelings before..but sometimes when I'm alone and I talk to si kecik aku rasa sangat sayu and at the same time rasa macam nak menangis.huhu of course lah menangis gembira kan..takkan menangis sedih pulak nak dapat baby..

when  i wrote this entry, we just came back from the 2nd regular check up at the Mercy Hospital..Alhamdulillah semuanya ok..and my thyroid problem has gone back to normal..phewww mmg lega...actually, previously we already had a few informal check ups and even had undergone two ultrasound sessions..fyi ultrasound (a.k.a baby scanning) is compulsory in oz in order to check the progress of our baby...and it was such great experienced in the ultrasound room..the radiologists will try to look at the baby from different angles..different angles means that, that man akan amek gambar tangan kiri, tangan kanan, belly, bibir, pusat, jantung, kepala, spinal cord, and smua sekali lah...and during the 2nd ultrasound which was on the 21st week, we managed to know whether this little kiddy is a boy or a gal...and yeahhh the result really made the 'daddy to be' really2 happy as I saw it in his big grin..huhuhuhu....bukan main sengih lagi...as for me I dont mind as long as the mom(aku le tu) and the baby are both fine...

so here for the 1st time I'd like to share my cute little honey in my tummy to the world...haha world la sangat...tapi aku tepek ni pon yang penting2 je lah ye..gambar ni masa baby 21 weeks old..untuk jantina tu nanti la dulu ye...ada dah beberapa orang yang tahu tu...


our baby...yeepeeee.... \(^_^)/

I can't imagine me and enche' aren in parenting life..haha dah la dua2 babut...macam ye tak ye je nie..hihi...pape pon we do really2 happy with this gift..hadiah yang paling mahal n xleh dinilaikan dengan ape pon..semoga anak ibu jadi anak yang soleh, taat pada ayah n ibu, pintar, baik hati and semua2 yang bagus2 lah...aminn...


**DiLLaiLa~~ and my english getting worse and worse...hancusss...gedebusssss....(pls ignore any gramatical mistakes...thank u ;-) )

6 comments

kew_chop March 4, 2010 at 1:01 PM

la mek, ko dah 2nd tri ek. aku ingat bb dlm perut tu kecik agi. bila due? huhu, tumpang sebak baca entry ko.. haha emo lebih2 sapa yg bunting sebenarnya ni..

liza March 4, 2010 at 2:53 PM

let me guess... kalau daddy happy smcm adakah baby boy?? ada teman daddy main bola.. huhuhu

nazariah March 4, 2010 at 7:52 PM

Ila, bahasakan ibu ae?

DiLLaiLa March 4, 2010 at 10:23 PM

mek: huhu aku rasa budak ni dalam perut dah boleh lari setempat dah mur..bukan main lagi lasak nye..cramp2 perut aku dibuatnye..huhu...


liza: yang tu biarlah rahsia..kang dah heboh2 sekali rupenye salah scan..jadi sebaiknye tunggu lah baby kuar dulu...;-)


kak naza: hihi a'ah kot kak..macam best gitu..=p

bdk bucuk :P March 5, 2010 at 8:24 PM

Sonok nye.. kalo tgk betul2 msti nmpk perut tu gerak2 kan.. Aku tgk perut member aku dlu.. aku usik dia gerak.. ahahaha..pastu aku suka..
Semoga jd ibubapa yg baik.. :) Best nye dilla.. huhu.. nk baby jgk.. hehe..

DiLLaiLa March 5, 2010 at 10:19 PM

hihi sekarang ni belom nampak perut gerak2 lagi zira..tapi kalo letak tangan kat perut rasa la budak ni cam nak buat exercise kot kat dalam tu...huhu..mmg best...=)

emm nak baby juge?takpe dah xlame lagi tu..;-)