Fikir2kan..

Waktu kejadian : 2hari lepas..
Tempat : sofa


A short and simple conversation between a mom-to-be and her super duper beloved hubby...

Mom-to-be: Abang..tilam ni cute lah..comel tuu...nak kem kak mas sekali x?hehehe...tapi 98 hengget tuu..hehe berbaloi ke?(sambil menunjukkan gambo tilam kat suaminye)



Hubby: survey lagi..survey lagi...

Mom-to-be: Cube abang tengok..alahai sweetnye..dah le pink...

Hubby: (menengok2 gambar..sambil tak bersuara pon..)

Mom-to-be: So..cemane?

Hubby: Betol2 perlu x..?ke nak carik kat sini je..?

Mom-to-be: (dalam hati>>oklah..abg dah kate gitu so email kak mas confirmkan barut n set bersalin je lah...taip2 email n send)

a few minutes later...
.
.
.

Hubby: Hmm..xpelah kirim je lah sekali...

Mom-to-be: La nak pulak..tadi abang kate xnak..(dalam hati>>haihh laki aku ni...sabo je la..sambil mengemail kak mas...)


Moral of the story:
1.Orang laki lebih berpk panjang n ppuan lbey terburu2 dalam banyak hal..n biasanye diorang ada reason tersendiri untuk suatu keputusan tu...
2.Orang ppuan suke buat tafsiran sendiri.padahal diorang tak cakap pape pon lagi..kite dah buat kesimpulan sendiri..
3. Tapi dibelakang setiap lelaki ada wanita..n kebanyakan usul yang ditimbulkan oleh ppuan biasanye mmg tak pernah terlintas pon di kepala diorang sebab maybe dlm certain hal orang ppuan lbey tahu..so jangan lah marah ye kalo orang ppuan nak macam2...hehehhehehe.....




**DiLLaiLa~~ hehe dilla...dilla...(alasan baikkkkk punyerrrrr ngehehee)

5 comments

Ibu Aimy March 23, 2010 at 12:57 PM

hah jangan ngada nk pk2 lagi.. akak dh beli dah ari ni sampai barang nya.. dapat diskaun 10%.. jimat2

DiLLaiLa March 23, 2010 at 1:45 PM

alaaaa kak mas dah beli ke???(hahaha ada gaye nak kena lempang ngan kak mas ni...kiki=p)

liza March 23, 2010 at 3:44 PM

beb.. scan gegirl ke..

DiLLaiLa March 23, 2010 at 3:53 PM

haha..alamak..secara xsedar aku telah mengantoikan rahsia sendiri..huhu..apela dilla ni..

liza March 23, 2010 at 4:24 PM

hehe.. :)