Welcome to Coburg Trash&Treasure~

yeeeehaa..akhirnyaaaa...setelah dah berbulan juge kat sini..akhirnye kami sampai juge ke tempat ni..kalo biasanye hujung minggu kami isi dengan ke garage sales(tu pon xselalu) tapi kali ni buat kali pertamanye kami ke Sunday Market kat Corburg...mmg syiookk...huhu..en shahrin shah kate "pasni ni xyah le gi garage sales lagi..kite gi sini je"..hehehe die dah seronok lah tu..nampak macam2 boot bola ada...

Untuk lbeh specific lagi tempat ni dinamakan "Trash and Treasure"..one of Sunday Market yang available kat Melbourne ni lah...konsepnye still same ngan garage sales..tapi macam garage sales yang besar...besarrr..n sangat besaarrrr....diorang datang berjual ada yang bentang kain selimut je..n barang2 yang dijual serendah 20cents..ye 20 centsss...huhu...(tapi of course lah barang terpakai)..nampak sangat duit 20c tu sangat bermakna kat oz ni..sampaikan barang2 pon diorang leh nak jual dengan harga yang tersangat murah camtu..kat sini mmg betol2 belajar menghargai duit kan..?kalo 20c kat mlesia kite cam buat tak peduli je..kalo jumpe dalam mesin basuh ke 20cents tu kite campak mane2 tah agaknye(hehe nampak sangat aku selalu wat camtu..tapi kat sini tak..sebab setiap sen tu mmg bernilai...;-)


hmm walau ape pon, kite pon yang membeli tu kena la pandai memilih tengok benda tu berbaloi  ke x...mmg sesuai ngan name tempat ni..TRASH and treasure...so mmg banyak la trashes kat situ..ada yang dah tak patut2 dijual pon diorang nak jual gak..aiyoo..tapi peduli ape la kan..hehe..


mmg syok betol tempat ni...banyak sungguh barang yang dijual..n orang pon sangat le raminye...xsangke ek mat salleh and minah salleh pon datang tempat2 camni...yang pastinye kali ni enche' aren mmg datang dengan misi besar die tulah..NAK CARIK BOOT BOLA..huhuhu..TAPI...KESIANNNN...sume pon xde yang berkenan dihati..ada yang saiz ok cap x ok..ada yang cap ok pulak xde saiz pulak tu..memang menyedihkan...huhu xpe2 bang..lagi 2 minggu kite datang lagi ek..nak pegi tiap2 minggu xleh la..kopak la duit camni(sebab aku akan jumpe mcm2 barang and aku akan nak beli  banyak barang...wakakaka...)

emm untuk aku pulak biasalah..mak buyung..pantang nampak baju baby ke..mainan ke...bouncer ke..start la tu...huhu dah kena tarik2 tangan ngan enche' aren baru reti nak blah gi tempat lain...hehehhee..ala abang ni..bukan saye nak beli pon...namenye pon cuci mate... (^ ^) hihi BANYAKKKNYEEE toys tadi..geram aku dibuatnye...rasa nak capai je se'toy' dua..hehe..tapi mmg awal sangat pon..nanti2 lah..bukannye lepas ni tempat ni xbukak lagi...xpe dilla...simpan duit syiling dulu ye...=)

so kat bawah ni antara pics yang aku sempat nak snap..mmg meriah..hehe lepas ni leh datang lagi..n nak try jugak nak pegi yang kat Camberwell punye...yeepeeee...


Welcome to...
  

hehe kereta atas bumbung..



penuh tu parking...



time ni ramai yang dah start balik..sebab angin kuat..



boot bola..KESIANN..=p



aikk..tukang kunci pon ada?



  cat pon adoo...



sapa mau beli cd??baikk2 punyaa...


ehh...gambar toys and books lupe plak nak snap..takpelah..halal la tu...

.
.
.
.
.
and...
.
.
.
.
last but not least...

hehe...tapi yang ni bukan untuk dijual...yang ni pujaan kalbuku..hehehe...;-)





SO INILAH HASIL UNTUK HARI NI..
first time..so xleh la beli banyak2..huhu

handbag tidak berjenama..tapi sangat cantik bagiku(n masih bau kedai sebab tag pon tak tanggal lagi..
harga: 50seng


sofa bed yang sangat comey n bersih lagi..tempat duduk tu leh bukak ye untuk jadikan bed..
harga: 8dolah


stokin baby yang xada la berbaloi sangat kot beli...hehe tapi saje je gatal2 sebab brand new..
harga: 1dolah

jam dinding..yang ni cam terdesak sket..so mane yang nampak ok kami sebat je..
harga: 2dolah (rasenye ada yang murah lagi x ek)


and...childrens book!!!yang ni kami beli untuk AMNA yang nun jauh di sana..hehe bertambah la koleksi amna ye..yang dalam gerobok tu pon mak ngah xpos2 lagi..huhu
harga:
buku besar 1dolah sebuah
buku kecik 50seng sebuah..
total: 4dolah
oppsss..tapi buku yang 366 bedtime stories tu makngah punye tau amna...hehe yang tu makngah nak simpan..coliiiii...:-D



**DiLLaiLa~~ok la kot untuk pertama kali kan? hehe

4 comments

nazariah March 28, 2010 at 2:45 PM

Ila, kalo Amna nampak story book ni utk dia confirm dia suruh poskan. Tak sanggup tggu bln 7 lama sgt tuhh...Boleh tunjuk kat dia tak ni? Hihi....

*juliet le sweetheart March 28, 2010 at 4:17 PM

dah lama tak gi t&t coburg ni. rindulah pulak... tapi cam leceh nak gi sejak ada dua anak ni. nanti diorang meragam nak shopping pun tak best... :) tapi... rindulah... nak gi lah nanti...

nway, kerusi tu sangat berbaloi!!!

DiLLaiLa March 28, 2010 at 4:54 PM

kak naza: hehe tunjuk la kak..insyaAllah kalo minggu ni kami dapat jumpe kotak n carik jalan ke pejabat pos tu kami poskan la..hehehe...


kak julie: saya xsangka tempat tu besar camtu..hehe yang pasti mmg best!!mmg kena datang lagi..=)

nazariah March 28, 2010 at 7:27 PM

Amna senyum lebar pastu ckp "story book?" bila akak panggil dia tgk buku mak ngah belikan. Terus dtg n besarkan gambar. Pastuh tertarik yg buku 366 bedtime stories tu tp da ckp itu makngah punya. Excited sgguh dia.

Nmpaknya we all kena gi jugak nnt bila smpi Melben teringin juga nak borong brg. Sydney sume mahal. Huhu...kesian kan...