Lagenda Budak Setan



Rasa macam tak sangka sangat3 yang novel ni difilemkan..ya Allah masih aku ingat lagi..masa tu zaman sekolah menengah...punyalah berebut nak pinjam novel tu..tahap gaban punye berebut..huhu..siap ada yang merajuk2 sesama sendiri..gara2 ada yang potong line..ahahaha..entah pape je..tapi serius..Lagenda Budak Setan ni mmg berhantu..dari novel yang nipis2 sampai lah ke edition yang setebal Kamus Dewan tu sume aku dah baca! mmg giler..masa zaman tu mmg giler baca novel...pastu tangkap jiwang..hahhaa..



 
emm..macam mana aku leh sibuk nak amek tau pasal filem ni plak ni..??huhu ye aku mmg di Oz..tapi hatiku masih di Malaysia..ecehhh... :-D plus aku mmg sangat excited biler dapat tau novel ni difilemkan..tu pon aku dapat tau dari ince' aren..satu petang tengah aku masak kat dapur.."mok apsal kawan2 abg sume sibuk citer pasal Lagenda Budak Setan ek kat fb?diorang kate ada filem baru"...huaaaaahhh..berbunga2 terus hati aku...terus teringat kenangan2 zaman baca novel2 Ahadiat Akashah..yess...novel Ahadiat Akashah yang paling aku suke dulu..and aku dah boleh detect kulit novel tulisannya if ada keluar novel baru kat kedai(sebab cover die lbey kurang sepesen je..) hehe publisher yang sama la katakan..ermm and satu lagi novel lagi yang aku sangat suke is Pilot Cafe..huahhh lomentikk ooo...kiki...

ermm masa tu zaman budak2 lagi...biler baca novel tu rasa indahnye alam percintaan tu ye...(oopss tapi aku xbercinta zaman sekolah ok..at least aku xde la terpengaruh ngan novel tu..hehe) emm masa tu pk dalam kepala masa bercinta cume ada hitam n putih je.. tak nampak pon warna2 lain yang lbey mencabar lagi..hehe korang pon paham kan ape maksud aku.. :-)

ermm and then biler dah masuk form 4 mase tu aku ke MRSM..so takdela banyak dapat access novel lagi.. lagipon time tu mmg giler studi sket(poyonye)...wakakaka..so hobi membaca novel ikut terbengkalai sama...n then bile aku masuk uni..ahadiat akashah pon dah start tenggelam...time tu dah start pulak hangat satu mlesia dengan novel2 dari Alaf 21..mmg kawan2 aku giler lah baca...seb baik la aku xjoin same..hihi..kalo aku dah sangkut balik baca novel mmg punah la jawabnye..aduyaii..

hmm harappp sangat filem ni best...n aku rasa sume orang yang minat novel ni pon mengharap yang paling baik untuk filem ni..ye la bukan senang nak mentransformkan dari novel ke filem..orang sure compare punye..

emm even sekarang ni pon aku dah start2 cam xpuas ati..apsal diorang pilih Farid Kamil untuk watak Kasyah ek..aduyai..xde ke yang lain..lately ni biler tengok filem sumenye mesti si Farid ni n Lisa Surihani...aduhhh...cam dah xde pasangan lain je...boleh ke si Farid ni bawak watak pencinta agung cam yang dalam novel tu?eemm aku selalu bayangkan Ayu dalam novel ni lebih ayu lagi..huhu..(tapi Lisa ni ok jugak dah rasanye)..takkan nak letak Fasha Sandha plakk..eww tak sesuaayy ok...

hehe dah2 ape aku merepek ni daaa...oklah kite layan ajelah trailer kat bawah ni ok.. :-)




hehe macam ok je..menarik2..



**DiLLaiLa~~ kepada orang Dulwich Hill, jangan lupe saye nak kirim CD die bile korang balik nanti..kui2...

2 comments

liza June 5, 2010 at 2:00 AM

tak pernah baca pun novel tu.. tp adik kt dah tgk cakap "boleh layan la".. hehe

DiLLaiLa June 5, 2010 at 10:41 AM

hehe boleh layan je?aduh..xckp memberangsangkan nih komen tu..huhu