Makan-makan@Dean's Cafe

Owh nothing special actually..just membuang masa & duit kuar makan kedai sekali2..hehe dek kemalasan mak buyung yang dah semakin malas sekarnag ni..kalo boleh sume benda nak buat 2 hari sekali..masak 2 hari sekali..mandi 2 hari sekali..basuh pinggan 2 hari sekali!!!hahaha..melampau x???

haha peduli ape aku...kaki mmg dah makin tegang lately ni..so biarla accumulate kan everything daripada aku bengkak kaki(mmg sangat2 xsenonoh!!!)ahaks...jangan mara aaaa...

so..ni lah aktiviti kami petang tadi..ke Dean's Cafe..hmm overall rating aku leh bagi?? 8.5/10


[satay as the appetizer..kikiki very3 heavy appetizer indeed!!ahaks]
emm rindunye kat satay  Senai...huk2
rating = 9/10



[mee goreng untuk ince' aren..yummy!!!next time I nak ni pulak ok!]
rating = 9.5/10


[teh tarik untuk ince' aren..xtau ape rase..tp ince' aren kate x se 'kowwww' yg kat Bismi..ok tgk color pon dah tau..]
rating = 7/10

[tom yum goong+ nasi putih for me!! tomyum sgt xmengecewakan..ckp rasa masam n manis ditmbh dgn manis seafood..ckp menyelerakan..bau pon wangi..tp nasi tu aku xberkenan sket sbb wpun diorang pakai Basmathi tapi bau cam beras  tu beras lame..huhu..teh ais pon kurang koww..tapi I ok je sebab mmg kena kurangkan manis skrg kan.. ;-) ]
rating = 8.5/10


we paid aud$33 for the food..sangat memenuhi tekak n budget kami..in fact kami penah makan di Singapore n kena bayar nearly S$30 for our food..n almost RM30 time makan di kedai2 makan di malaysia biler kitorang order satay sekali(hehe sila jgn kire bilangan cucuk satay ok!this is not malaysia after all!!) so dont ever dream to get 20cucuk satay on a plate n nak bayar only 30dolar..huhuhu...the 'number' on the bill was about the same but the only difference is the currency..hehehe..(sila jgn convert ke dalam RM!!ahakss)


owh bukan bermaksud yg kitorang boley datang situ hari2 ok..huhu sekali2 or sebulan sekali ok la kot..


Dean's Cafe(Singapore&Thai style restaurant)

(03) 9480 3824
901 High St
Thornbury, 3071




***hehehe..skrg ni sgt terpengaruh dengan style Masterchef bile nak rasa makanan...

2 comments

Nazariah June 12, 2010 at 5:09 PM

Ila, kitorg servey nak mkn sate sini pun mahal gak. 6 cucuk = Aud 9.
Pergh mahal giler beb. Kalo besar cam sate kajang oklah. Hihi...

Takpe la, nanti kitorang tolong makankan sate senai bila balik Msia. Jgn jeles...:P ngee ngee..

DiLLaiLa June 12, 2010 at 6:24 PM

huhu kitorangnye sate tu pon siap nasik impit sume tu $9 gak kak..lg la 5cucuk je..kui2..tapi arin kate lg besar dari sate kajang..