semakin hari semakin sejuk~

Huuu sejuk nye lately ni..and semakin hari betol2 semakin sejukk..seingat aku 2 bulan lepas if sejuk sangat pon biasanya waktu malam je..ni siang2 pon dah makin sejuk...sampai ketulang sumsum rasa..alhamdulillah dalam cuaca yang makin sejuk ni aku berjaye control my chilblain..at least xdela hari2 aku meraung sebab kaki gatal lagi..cume biler time2 aku tersilap langkah je..mmg alamatnye malam xleh nak tido la gamaknye..last kena hari ahad minggu lepas kot..kol 3am baru aku tido..itu pon sebab tertido kat sofa...peritnya ya Allah...hmm ape pon mmg kena jaga sebaik yang mungkin kaki aku ni.. sabar banyak2 ye dilla...


emm since 2 3 hari ni rumah kami dah start bukak heater..mmg plan xnak bukak sebenarnye sampailah aku bersalin nanti..tapi memandangkan dah sejuk sangat ape lagi aku pon curi2 bukak la..time inche' aren tadak kat umah..ahaks..mmg sejuk wooo...huuu...jadinye biler time aku bukak heater aku akan bukak stokin sebab mmg dapat rasa salur darah kat kaki jadi panas n mengembang..huhu siap boleh rasa tu..mmg xtipu punye..so kalo teruskan juge berstokin maksudnye aku mmg sesaje menempah kegatalan le tu..hehhee


ermm...sekrang ni dah masuk winter dah..ke baru nak masuk ek?lbey kurang lah kot.hmm..walaupon sini xdapat rasa salji tapi kesejukan die mmg dah tahap 'sokmo' lah untuk aku yang xtahan sejuk ni..sekarnag ni pon suhu adalah 8.6degree celcius..pastu kalo tengok kat bawah tu feels like 4.2degree...mane tak sejuknye...huuu...walaupun matahari bersinar2 pon tapi cuaca tetap sejukkkk...


owh cerita pasal salji..nampaknye tahun depan la baru aku dapat gi jenjalan g main salji ye...nak wat cemane...biler2 masa je leh bersalin ni..kalo gatal nak pegi jugak silap2 boleh terbesalin dalam kete or atas salji kot...hehhee... :-D


[source: http://www.weatherzone.com.au/vic/melbourne/reservoir ]



***biler kat mlesia bising kate panas...kat sini sejuk xsuke pulak..dilla2..tak bersyukur btol..huhu

4 comments

Nazariah June 29, 2010 at 6:33 PM

Ila, sini pun dah sejuk gak. Kalo masuk bilik air je, bila kuar tgn dah mcm air batu. Smlm sblm tdo dlm kul 2am, suhu real feel 3 deg. Huhu...smpi pakai baju berlapis2 daa...punya xnak psg heater.

Kitorg psg heater sekejap je utk panaskan bilik. Pagi kalo kuar gi laundry pun sejuk giler. Kuar laundry tgn mcm nak beku tu. Dah 2 hari sejuk cmni...

Anonymous June 30, 2010 at 12:06 PM

Dilla pakai portable heater atau central heating? Klu portable, pakai jer bila perlu..mmg klu boleh nak berjimat..tapi kesihatankan lebih penting...tambahan dgn condition dilla skarang nih..klu sakit lagi susah..sumer benda tak jalan.
Anyway, good luck..semoga dipermudahkan bila nak bersalin. Baca doa Nabi Nuh banyak2.

Kak Ayu

DiLLaiLa June 30, 2010 at 1:43 PM

kak naza: padanla semalam rasa sejuk sangat..arin kate die tgk kat berita semalam suhu yang plg rendah in 10 years..xsure bp degree n xsure btol x..

kak ayu: tu lah baru beli yg portable punye..so senang la sket pas ni..
cop ni kak ayu ftmm ke ek?

Nazariah June 30, 2010 at 2:14 PM

ila, sydney pun da msk berita suhu terendah in 27 years. Lagilah ganas. Tp mmg sejuk tahap gaban tu. berita tu tulis suhu kat sydney -1 deg. Dah smpi minus2 ni. huhu...jgnlah lama sejuk cmni. tak tahan arr...Mlm td pasang heater sbb salinkan pampers Hafiz dia boleh menggigil tau padahal dlm tdo tu.