Aku dan uban

Aku ni dilahirkan dalam keluarga yang rambut cepat je dah uban. Hehehe..Cube sebut sape je, ibu, ayah, atuk, wak2, cik2, hatta sepupu sepapat pon ramai dah beruban..padahal umur muda lagi...

hehehe so aku pon same lah, org cabut uban dapat lah  5 6 helai..aku cabut dpt 50 60 helai kot..;p tetibe teringat ada sorang akak ni, umur dalam 38 39 centu la.. ada satu hari tu time nak amek wuduk, tetibe die citer..dilla tau x, semalam akak belek2 rambut ada jumpe uban satu..menjerit akak! aku gelak je lah..aku just kate..takpe, baru satu kak..kih3

sekarang ni kalau ngadap cermin dah tak sanggup nak cabut2...ekekeke lenguh tangan kot nak cabut semua. takpelah,uban tu tanda pengalaman hidup aku yg tak ternilai..biarla uban2 tu kekal kat situ bersama2 umur aku yg meningkat..ecehh..

dua tiga hari lepas, aku berdiri depan cermin, belek jerawat kot heeee :D ince' aren kat belakang, nak sikat rambut... tetibe die cabut satu uban aku..die kate "eee!uban byk!"(read: intonasi mcm geli)huhu..pastu die kate, "abg rase umur mok 40, uban dah penuh la" (statement kejam ok!hampeh..kecik ati aku)- pastu die kate lagi..."abg pulak umur 40 rambut dah gugur abes..aci x??" (wakakakakkaa...lawok lawok!) , tapi kalau nengok condition skrg ni, mmg ade possibility pon..hahahah

takpelah bang, yang penting kite bahagia je...hihihi..rambut putih pakai tudung.rambut gugur pakai kopiah.. ;)



***tp sekali2 cabut mmg sedap kan?hehe

3 comments

Ira August 8, 2012 at 4:32 PM

lawak la en aren.. hehe..

aku pn ada jgk selai dua.. husband aku pn ada selai dua. tp dia x rajin cabut uban aku.. aku je selalu kene.

adik2 aku yg lelaki kebanyakannya ada uban. x larat nk tlg cabut. kalau ikut ayah aku mmg cpt la, kalau ikut mak aku lmbt sket..

dilla nazri August 8, 2012 at 10:16 PM

Aku ngan hubby terbalik..dia ada uban n aku yg rmbt nak botak..lol

DiLLaiLa August 9, 2012 at 12:14 PM

ekekeke..mula2 kecik ati..pastu kelako lak die ckp centu(sbb skrg pon mmg ada part yg rambut dah berkurang pon)kih3

mek, takpe mek..rambut botak pon kite pakai tudung..hik3