Stickers

Post kali ni adalah versi mak2 yang heksaited..sori la ye..anak baru satu, tu yang heksaited sket...he he he...

Ape la yang di excitedkan sangat tu ye..hehe story nye ialah sufia dah kenal semua shapes yang basic2..kalau shape yang ada 'gon2' kat belakang tu mmg la..ibu ayahnye pon xhafal.. ;p kisahnye kitorang ada satu tablet ni, n kitorang install byk toddler punye application..Alhamdulillah die mmg minat sangat..dulu masa awal2 mmg la keje nye asek tgk katun je..rimas juge mak..tapi lame2 bile die dah besar sket, die start minat yang applciation2 pulak..so antaranya Sufia belajar shapes, huruf, nombor, ada flashcard, etc..

actually baru 2 3 hari lepas, aku baru start perasan Sufia macam tetibe je dah terer...mula2 aku saje je suruh die point bahagian2 dalam muke ayah die, where is the nose, eyes, mouth, etc. semua die tau..and pantas..kalau dulu, ada salah2 and terkedek2 sket..pastu 2 hari lepas aku layan die main shapes-quiz, and die dah cam semua shape tu!Alhamdulillah...hehehe mmg normal kot ye budak umur mcm ni dah kenal benda2 ni sume..tp aku tetap excited lah walau ape pon..ehhee tpi dalam mase die nak mengenal shape tu, menimbum stickers dikumpulnye..kikiki...


selain tu, sufia dah kenal juge huruf..tapi baru dalam 40% je lah kot..masih byk salah2 lagi..xpe..slow2..aku pon xpaksa die, die yang minat sendiri..Alhamdulillah.. semoga anak ibu terus membesar dengan sihat dan bijak! Ameen... :)


***and makin cheeky sekrang..geram!

2 comments

Ira August 16, 2012 at 2:33 PM

wah.. sufia semakin bijak.. belajar rajin2 ye..

application tu leh install kat pc ke? hehe..

DiLLaiLa August 20, 2012 at 3:52 PM

hihi xsure pulak la zira..cube la ko google2 ek kot ade toodler application untuk pc punye..